Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συστήνει τον εμβολιασμό των παιδιών, αρνείται να πάρει άλλα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Στην ανά­γκη του εμβο­λια­σμού των παι­διών για τη μεί­ω­ση της δια­σπο­ράς ανα­φέρ­θη­κε η πρό­ε­δρος της Εθνι­κής Επι­τρο­πής Εμβο­λια­σμού Μαρία Θεο­δω­ρί­δου, κατά τη σημε­ρι­νή ενη­μέ­ρω­ση, λέγο­ντας επί­σης πως στα πέντε κρού­σμα­τα το ένα είναι παι­δί και ότι το Μάιο το ποσο­στό νέων κρου­σμά­των στην ηλι­κια­κή ομά­δα έως 17 ετών ήταν 7,5% και σήμε­ρα φτά­νει στο 20%.

«Το κου­δού­νι χτυ­πά για κάθε νέο και έφη­βο, για κάθε μαθη­τή, αλλά και για όσους δεν έχουν εμβο­λια­στεί, ώστε να το πρά­ξουν» είπε. «Ελπί­ζου­με ότι δεν θα έχου­με νέα lockdown και μετά τον εμβο­λια­σμό των παι­διών» πρό­σθε­σε, καθώς για ακό­μη μια χρο­νιά τα σχο­λεία θα ανοί­ξουν χωρίς ουσια­στι­κά μέτρα προ­στα­σί­ας, όπως η αραί­ω­ση των τάξεων.

Η Μ. Θεο­δω­ρί­δου ανέ­φε­ρε ακό­μα πως σύμ­φω­να με μετα-ανά­λυ­ση 28 μελε­τών, όπου περι­λαμ­βά­νο­νται περισ­σό­τε­ροι από 80.000 νέοι, ειδι­κά για την περί­ο­δο του lockdown, το 25% των νεα­ρών εμφα­νί­ζουν συμ­πτώ­μα­τα κατά­θλι­ψης, ενώ 1 στα 5 εμφα­νί­ζουν συμ­πτω­μα­το­λο­γία άγχους. Τέλος, είπε στα μέσα Σεπτέμ­βρη ανα­μέ­νε­ται η επί­ση­μη έγκρι­ση του EMA για τη χορή­γη­ση της τρί­της δόσης στους άνω των 60 ετών.

Από την πλευ­ρά του ο υφυ­πουρ­γός Υγεί­ας Βασί­λης Κοντο­ζα­μά­νης επέ­μει­νε στη λογι­κή του εκβια­σμού των υγειο­νο­μι­κών και της «ατο­μι­κής ευθύ­νης», σημειώ­νο­ντας πως «ο νόμος είναι σαφής και θα εφαρ­μο­στεί απα­ρέ­γκλι­τα μετά την 1η Σεπτέμ­βρη». Σε σχέ­ση με την πίε­ση που δέχο­νται τα νοσο­κο­μεία μίλη­σε για ανα­διά­τα­ξη δυνά­με­ων στο σύστη­μα Υγεί­ας το οποίο πιστεύ­ει ότι «θα αντέξει»…

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο