Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σφαγή στη Γάζα: Αυτοσυγκράτηση σε θύματα και δολοφόνους προτείνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Αυτο­συ­γκρά­τη­ση συστεί­νει σε Παλαι­στί­νιους (θύμα­τα) και στο κρά­τος δολο­φό­νο Ισρα­ήλ η συγκυ­βέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ ‑ΑΝΕΛ, η οποία εκτός από πολύ­τι­μος συνέ­ται­ρος του Ισρα­ήλ, απο­δει­κνύ­ε­ται και το μεγα­λύ­τε­ρο πλυ­ντή­ριο του αμε­ρι­κα­νι­κού ιμπε­ρια­λι­σμού και του κρά­τους-δολο­φό­νου του Ισρα­ήλ. Η κυβέρ­νη­ση που αρνεί­ται να ανα­γνω­ρί­σει το Παλαι­στι­νια­κό κρά­τος όπως απο­φά­σι­σε η Βου­λή το 2015  για να μη δυσα­ρε­στή­σει το συνε­ταί­ρο της (κρά­τος δολο­φό­νο Ισρα­ήλ) και κιν­δυ­νεύ­σουν τα συμ­φέ­ρο­ντα της ντό­πιας αστι­κής τάξης, έβγαλ­κε ανα­κοί­νω­ση, δια του ΥΠΕξ, και συστή­νει αυτο­συ­γκρά­τη­ση σε όλες τις πλευρές.

«Οι περι­στά­σεις επι­βάλ­λουν την επί­δει­ξη αυτο­συ­γκρά­τη­σης, προ­κει­μέ­νου να απο­φευ­χθεί περαι­τέ­ρω κλι­μά­κω­ση και να μην υπάρ­ξουν νέα θύμα­τα» τονί­ζει με ανα­κοί­νω­σή του το υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών για την κλι­μά­κω­ση της κατά­στα­σης στη Λωρί­δα της Γάζας, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι κατα­γρά­φει «με απο­τρο­πια­σμό και ιδιαί­τε­ρη ανη­συ­χία την τρα­γι­κή απώ­λεια δεκά­δων ανθρω­πί­νων ζωών, παι­διών συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων, καθώς και τον τραυ­μα­τι­σμό εκα­το­ντά­δων δια­δη­λω­τών από ισραη­λι­νά πυρά στη Λωρί­δα της Γάζας».

«Το Ισρα­ήλ οφεί­λει να σεβα­στεί το δικαί­ω­μα ειρη­νι­κής δια­μαρ­τυ­ρί­ας και να απο­φεύ­γει τη χρή­ση δυσα­νά­λο­γης βίας. Από πλευ­ράς τους, η Χαμάς και όσοι οργα­νώ­νουν τις δια­δη­λώ­σεις δια­μαρ­τυ­ρί­ας στη Λωρί­δα της Γάζας, οφεί­λουν να δια­σφα­λί­ζουν τον ειρη­νι­κό χαρα­κτή­ρα των δια­δη­λώ­σε­ων αυτών» υπο­γραμ­μί­ζει το ΥΠΕΞ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο