Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σφοδρή κακοκαιρία στις ΗΠΑ: σαρώνει κεντρικές και ανατολικές πολιτείες

Σχε­δόν τη μισή επι­κρά­τεια των ΗΠΑ σαρώ­νει σφο­δρή κακο­και­ρία με ισχυ­ρές καται­γί­δες, χιο­νο­πτώ­σεις και ισχυ­ρούς ανέ­μους, ενώ οι μετε­ω­ρο­λό­γοι προει­δο­ποιούν και για ανε­μο­στρό­βι­λους σε ορι­σμέ­νες περιοχές.

Ισχυ­ρή καται­γί­δα πλήτ­τει τις κεντρι­κές και ανα­το­λι­κές πολι­τεί­ες, ενώ η Εθνι­κή Μετε­ω­ρο­λο­γι­κή Υπη­ρε­σία (NWS) εξέ­δω­σε προει­δο­ποι­ή­σεις για την καται­γί­δα που συνο­δεύ­ε­ται από ισχυ­ρούς ανέ­μους, για ένα μεγά­λο τμή­μα της επι­κρά­τειας από τη δυτι­κή Οκλα­χό­μα μέχρι το βόρειο Μέιν.
Χιο­νο­πτώ­σεις προ­βλέ­πο­νταν σε περιο­χές από την Οκλα­χό­μα μέχρι το Μίσι­γκαν και πιο βορειο­α­να­το­λι­κά, ενώ καται­γί­δες με κεραυ­νούς απει­λούν τον Μισι­σι­πή και το Τενε­σί μέχρι το Οχάιο, σύμ­φω­να με τους μετεωρολόγους.

 

Ακυ­ρώ­θη­καν περί­που 200 πτή­σεις στο διε­θνές αερο­δρό­μιο του Σικά­γου και άλλες 270 στο μητρο­πο­λι­τι­κό αερο­δρό­μιο του Ντι­τρόιτ. Συνο­λι­κά περί­που 1.000 πτή­σεις ακυ­ρώ­θη­καν σήμε­ρα στις ΗΠΑ, σύμ­φω­να με τον ιστό­το­πο Flightaware.com

National Weather Service (NWS)

Χαλα­ζο­πτώ­σεις και μεμο­νω­μέ­νοι ανε­μο­στρό­βι­λοι ενδέ­χε­ται να σημειω­θούν σε Μισι­σι­πή, Τενε­σί, Αλα­μπά­μα και Αρκάν­σας. Στις περιο­χές αυτές ανα­μέ­νο­νται βρο­χές, κατά τόπους ισχυ­ρές, ικα­νές να προ­κα­λέ­σουν πλημμύρες.
Νότιοι άνε­μοι εντά­σε­ως έως και 80 χλμ/ώρα θα μπο­ρού­σαν να προ­κα­λέ­σουν προ­βλή­μα­τα στο δίκτυο ηλε­κτρο­δό­τη­σης και στις συγκοι­νω­νί­ες από τον αμε­ρι­κα­νι­κό νότο μέχρι την κοι­λά­δα του Οχάιο. Η έντα­ση των ανέ­μων μπο­ρεί να ξεπε­ρά­σει τοπι­κά τα 100 χλμ/ώρα στις νότιες περιο­χές της Νέας Αγγλί­ας, προει­δο­ποιούν οι αμε­ρι­κα­νοί μετεωρολόγοι.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο