Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχεδόν 20.000 εργαζόμενοι της Amazon στις ΗΠΑ έχουν μολυνθεί από COVID-19

Ο κολοσ­σός του δια­δι­κτυα­κού εμπο­ρί­ου Amazon ανα­κοί­νω­σε χθες Πέμ­πτη ότι 19.816 εργα­ζό­με­νοί του στις ΗΠΑ μολύν­θη­καν από κορωνοϊό.

Στον αριθ­μό αυτό δεν περι­λαμ­βά­νε­ται το επο­χι­κό προ­σω­πι­κό της εται­ρεί­ας ή όσοι εργα­ζό­με­νοι ενδέ­χε­ται να μολύν­θη­καν από COVID-19 εκτός εργασίας.

Θυμί­ζου­με ότι εργα­ζό­με­νοι της εται­ρεί­ας είχαν πραγ­μα­το­ποι­ή­σει στην αρχή της παν­δη­μί­ας του κορω­νοϊ­ού στά­σεις εργα­σί­ας και είχαν οργα­νώ­σει δια­μαρ­τυ­ρί­ες μπρο­στά από τις απο­θή­κες της ζητώ­ντας καλύ­τε­ρη προ­στα­σία από την COVID-19.

Η εται­ρεία είχε επί­σης δεχθεί επι­κρί­σεις επει­δή μέχρι τώρα δεν είχε απο­κα­λύ­ψει πόσοι εργα­ζό­με­νοί της έχουν μολυν­θεί από κορωνοϊό.

«Τώρα γνω­ρί­ζου­με για ποιο λόγο η εται­ρεία αρνού­νταν: η Amazon επέ­τρε­ψε στην COVID-19 να εξα­πλω­θεί σαν σκό­νη στις εγκα­τα­στά­σεις της, θέτο­ντας σε κίν­δυ­νο την υγεία δεκά­δων χιλιά­δων ανθρώ­πων που εργά­ζο­νται εκεί, καθώς και των οικο­γε­νειών τους, των γει­τό­νων τους και των φίλων τους. Η Amazon απο­τε­λεί αναμ­φι­σβή­τη­τα απει­λή για τη δημό­σια υγεία», κατήγ­γει­λε η Ντά­νια Ραχέ­ντρα επι­κε­φα­λής της Athena, μιας κολε­κτί­βας οργα­νώ­σε­ων κατά της Amazon σε ανα­κοί­νω­σή της, στην οποία ζήτη­σε τη διε­ξα­γω­γή δημό­σιας έρευνας.

Μη κυβερ­νη­τι­κές οργα­νώ­σεις κατη­γο­ρούν συχνά την εται­ρεία ότι δεν προ­στα­τεύ­ει επαρ­κώς την υγεία και την ασφά­λεια των εργα­ζο­μέ­νων της, παρά τις συνε­χείς επεν­δύ­σεις, κυρί­ως στην αυτο­μα­το­ποί­η­ση πολ­λών εργασιών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο