Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχετικά με την χορήγηση άδειας στο Δ.Κουφοντίνα

Είναι κατο­χυ­ρω­μέ­νο και ανα­φαί­ρε­το το δικαί­ω­μα των κρα­τού­με­νων στην χορή­γη­ση αδειών. Πρό­κει­ται για δικαί­ω­μα προ­βλε­πό­με­νο από την σχε­τι­κή νομο­θε­σία το οποίο οφεί­λει να γίνε­ται σεβα­στό χωρίς καμία διάκριση. 

Κανέ­να πολι­τι­κό «παι­χνί­δι» η σκο­πι­μό­τη­τα δεν χωρά­ει σε τέτοιου είδους περι­πτώ­σεις. Εφό­σον ο Δ. Κου­φο­ντί­νας δικαιού­ται την προ­βλε­πό­με­νη από το νόμο άδεια, τότε πρέ­πει να του χορη­γη­θεί. Αυτό είναι σαφές.

Όπως είναι επί­σης σαφές ότι το παρα­πά­νω- ανα­φαί­ρε­το- δικαί­ω­μα του κρα­τού­με­νου δεν πρέ­πει να σχε­τί­ζε­ται με τις από­ψεις και τις δρά­σεις του. Τα «έργα και οι ημέ­ρες» του Δ.Κουφοντίνα και της «17Ν» είναι γνω­στά και σε καμία περί­πτω­ση δεν έχουν σχέ­ση με το οργα­νω­μέ­νο εργα­τι­κό-λαϊ­κό κίνη­μα. Η ατο­μι­κή τρο­μο­κρα­τία, άλλω­στε, δια­χρο­νι­κά αξιο­ποιού­νταν από το ίδιο το αστι­κό κρά­τος και τους μηχα­νι­σμούς του και στρέ­φο­νταν ενά­ντια στους μαζι­κούς εργα­τι­κούς-λαϊ­κούς αγώνες.

Η δε προ­σπά­θεια του Δ.Κουφοντίνα και των ομοί­ων του να παρο­μοιά­σουν τους εαυ­τούς τους με τους ήρω­ες πολι­τι­κούς εξό­ρι­στους της Μακρο­νή­σου, της Γυά­ρου και των άλλων τόπων όπου μαρ­τύ­ρη­σαν χιλιά­δες κομ­μου­νι­στές είναι- το λιγό­τε­ρο- ύβρις.  Με τη δρά­ση τους, τα μέλη της «17Ν» συνέ­βα­λαν στην ενί­σχυ­ση της αστι­κής εξου­σί­ας και στην περαι­τέ­ρω θωρά­κι­ση των κατα­σταλ­τι­κών μηχα­νι­σμών της. Έδρα­σαν με κου­κού­λες, στο σκο­τά­δι. Τι σχέ­ση μπο­ρούν έχουν οι κύριοι αυτοί με τους λαϊ­κούς αγω­νι­στές-επα­να­στά­τες του κομ­μου­νι­στι­κού κινή­μα­τος της χώρας μας; 

Η συγκυ­βέρ­νη­ση και οι αρμό­διες αρχές οφεί­λουν να δώσουν λύση στο θέμα, σύμ­φω­να με τα όσα ορί­ζει η κεί­με­νη νομο­θε­σία. Οποια­δή­πο­τε πολι­τι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση, τρο­φο­δο­τεί­ται και ανα­πα­ρά­γε­ται μετα­ξύ κυβέρ­νη­σης, ΝΔ- και των όποιων φερέ­φω­νων τους- για το εν λόγω ζήτη­μα, εξυ­πη­ρε­τεί άλλου είδους σκοπιμότητες.

Ατέ­χνως

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο