Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του Δ. Κουτσούμπα για το σκάνδαλο των υποκλοπών

«Το σκάν­δα­λο των παρα­κο­λου­θή­σε­ων δεν παρα­γρά­φε­ται ούτε ακυ­ρώ­νε­ται με κάποιες συγ­γνώ­μες και μερι­κές κυβερ­νη­τι­κές παραι­τή­σεις, αφού φέρ­νει στην επι­φά­νεια ένα σκο­τει­νό περι­βάλ­λον κι ένα διά­τρη­το θεσμι­κό πλαί­σιο, το οποίο επα­νει­λημ­μέ­να έχει καταγ­γεί­λει το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ συμ­φω­νεί στη σύστα­ση εξε­τα­στι­κής επι­τρο­πής για την παρα­κο­λού­θη­ση του τηλε­φώ­νου του Νίκου Ανδρου­λά­κη και θα συμ­βάλ­λει για την απο­κά­λυ­ψη όλων των πτυ­χών της υπό­θε­σης. Θα ζητή­σει, επί­σης, να συμπε­ρι­λη­φθούν ως αντι­κεί­με­νο της επι­τρο­πής και οι υπο­θέ­σεις “συνα­κρο­ά­σε­ων” στην έδρα της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΚΚΕ, καθώς οι σχε­τι­κές καταγ­γε­λί­ες είναι εδώ και χρό­νια ουσια­στι­κά ανα­πά­ντη­τες, παρα­μέ­νο­ντας στα συρ­τά­ρια των αρχών που υπο­τί­θε­ται μερι­μνούν για την ασφά­λεια και το απόρ­ρη­το των επι­κοι­νω­νιών», δήλω­σε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, «για τις παρα­κο­λου­θή­σεις και τη σύστα­ση εξε­τα­στι­κής επιτροπής».

«Πάνω από όλα, το ΚΚΕ θα ανα­δεί­ξει όλο εκεί­νο το επι­κίν­δυ­νο και διά­τρη­το θεσμι­κό πλαί­σιο, με τις δια­κρα­τι­κές συμ­φω­νί­ες και την πολι­τι­κή της ΕΕ. Ένα θεσμι­κό πλαί­σιο που έχει επι­δει­νω­θεί τα τελευ­ταία χρό­νια με ευθύ­νη τόσο της σημε­ρι­νής όσο και των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων, υπο­νο­μεύ­ο­ντας τα δικαιώ­μα­τα και τις ελευ­θε­ρί­ες του ελλη­νι­κού λαού», πρό­σθε­σε ο κ. Κου­τσού­μπας και κατέ­λη­ξε: «Δεν τρέ­φου­με φυσι­κά αυτα­πά­τες ότι μπο­ρούν στο σημε­ρι­νό σύστη­μα να εξα­λει­φθούν πλή­ρως πρα­κτι­κές που συν­δέ­ο­νται με κρα­τι­κές υπη­ρε­σί­ες, παρα­κρα­τι­κούς μηχα­νι­σμούς και με μεγά­λα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμφέροντα».

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο