Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για δημοσίευμα σχετικά με νέες παράνομες παρακολουθήσεις και υποκλοπές

«Αν κάτι επι­βε­βαιώ­νει το σημε­ρι­νό δημο­σί­ευ­μα της εφη­με­ρί­δας “ΤΑ ΝΕΑ”, για το οποίο η κυβέρ­νη­ση τηρεί σιγή ασυρ­μά­του, είναι η ευρεία και συστη­μα­τι­κή χρή­ση κακό­βου­λων λογι­σμι­κών από διά­φο­ρους μηχα­νι­σμούς, το σκο­τει­νό θεσμι­κό πλαί­σιο που ακυ­ρώ­νει κάθε έννοια προ­στα­σί­ας του απορ­ρή­του των επι­κοι­νω­νιών και πάνω από όλα επι­βε­βαιώ­νει το κρα­τι­κό δόγ­μα “ουδείς εξαι­ρεί­ται των παρα­κο­λου­θή­σε­ων”» επι­ση­μαί­νει το ΚΚΕ σε σχό­λιό του «για το δημο­σί­ευ­μα των Νέων σχε­τι­κά με νέες υπο­θέ­σεις υποκλοπών».

Ερωτήματα προκαλεί δημοσίευμα για νέες παράνομες παρακολουθήσεις και υποκλοπές

Για νέες περι­πτώ­σεις παρα­κο­λου­θή­σε­ων και υπο­κλο­πών πολι­τι­κών και μη προ­σώ­πων κάνει λόγο δημο­σί­ευ­μα της εφη­με­ρί­δας «Τα Νέα».

Σύμ­φω­να με το δημο­σί­ευ­μα, οι υπο­κλο­πές πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν τόσο με το σύστη­μα «Predator», αλλά και με φυσι­κές παρα­κο­λου­θή­σεις πολι­τι­κών ή άλλων προ­σώ­πων, από άνδρες της ΕΥΠ, ακό­μη και σε δημό­σιους χώρους όπως καφετέριες.

Στο δημο­σί­ευ­μα ανα­φέ­ρε­ται ότι το σύστη­μα «Predator», χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­κε για την παγί­δευ­ση κινη­τών ακό­μη από τον Νοέμ­βρη του 2021, ενώ ενδεί­ξεις για υπο­κλο­πές ή ύπο­πτες παρα­κο­λου­θή­σεις υπήρ­ξαν και εντός του κυβερ­νη­τι­κού κόμ­μα­τος, για υπουρ­γό που φαί­νε­ται να μην είχε και τόσο καλές σχέ­σεις με άλλους συνερ­γά­τες του Πρωθυπουργού.

Επί­σης υπάρ­χουν ενδεί­ξεις για παγί­δευ­ση κινη­τών, επι­χει­ρη­μα­τιών και δημο­σιο­γρά­φων, τόσο εντός όσο και εκτός Αθηνών

Πηγή: 902.gr

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο