Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για τα νέα μέτρα αναχαίτισης του κορονοϊού

«Ανα­πο­τε­λε­σμα­τι­κά» θα απο­δει­κνύ­ο­νται τα όποια περιο­ρι­στι­κά μέτρα όσο η κυβέρ­νη­ση αδια­φο­ρεί για τη λήψη μέτρων σε χώρους δου­λειάς, σχο­λεία και ΜΜΜ, σχο­λιά­ζει το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ανα­κοι­νώ­σεις που έκα­νε ο πρω­θυ­πουρ­γός για την πανδημία.

Ανα­φέ­ρει:

«Όσο η κυβέρ­νη­ση γρά­φει στα “παλιά της τα παπού­τσια” τα αιτή­μα­τα για μέτρα προ­στα­σί­ας, ιδιαί­τε­ρα σε χώρους που εξε­λίσ­σο­νται σε εστί­ες υπερ­με­τά­δο­σης, όπως είναι οι χώροι δου­λειάς, τα σχο­λεία και τα Μέσα Μετα­φο­ράς, τα όποια περιο­ρι­στι­κά μέτρα παίρ­νει, θα απο­δει­κνύ­ο­νται αναποτελεσματικά.

Η στά­ση αυτή της κυβέρ­νη­σης είναι προ­κλη­τι­κή, αλλά και ταυ­τό­χρο­να από­λυ­τα εξη­γή­σι­μη, για­τί κινεί­ται με απο­κλει­στι­κό κρι­τή­ριο τις λεγό­με­νες αντο­χές της οικο­νο­μί­ας, που στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα είναι οι απαι­τή­σεις του κεφα­λαί­ου και όχι η προ­στα­σία της δημό­σιας υγείας.

Όσο για τα μαθή­μα­τα προς τη νεο­λαία, η “γνή­σια πρό­ο­δος και ο αλη­θι­νός ριζο­σπα­στι­σμός”, που επι­κα­λέ­στη­κε ο Κυρ. Μητσο­τά­κης στο διάγ­γελ­μά του, εκφρά­ζο­νται στους δίκαιους αγώ­νες της εκπαι­δευ­τι­κής κοι­νό­τη­τας για τα αυτο­νό­η­τα δικαιώ­μα­τά της στην υγεία και τη μόρ­φω­ση, που με κάθε τρό­πο συκο­φά­ντη­σε και πολέ­μη­σε η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ».

 

belogiannis ploumpidis banner

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο