Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για την απεργία των εκπαιδευτικών

«Η μεγα­λειώ­δης συμ­με­το­χή των εκπαι­δευ­τι­κών στη σημε­ρι­νή απερ­γία είναι ένα μεγά­λο ΝΑΙ στη λαϊ­κή απαί­τη­ση για να στη­ρι­χθούν ουσια­στι­κά τα σχο­λεία και οι εκπαι­δευ­τι­κοί στη δου­λειά τους, που είναι αυτοί που ουσια­στι­κά κρά­τη­σαν ανοι­χτά τα σχο­λεία. Είναι, ακό­μα, ένα αξιο­πρε­πές ΟΧΙ στα κυβερ­νη­τι­κά σχέ­δια για ένα σχο­λείο των κοι­νω­νι­κών δια­κρί­σε­ων, που θα κοι­τά­ει στην τσέ­πη μαθη­τές και γονείς, για ένα σχο­λείο όπου όλα θα “πωλού­νται” και όλα θα “αγο­ρά­ζο­νται”. Είναι, ουσια­στι­κά, ένα συλ­λο­γι­κό “δεν πάει άλλο” απέ­να­ντι σε μια κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή που “εξου­θε­νώ­νει” τους εκπαι­δευ­τι­κούς, τους γονείς και τους μαθη­τές, πότε με webex, πότε με πρω­τό­κολ­λα λει­τουρ­γί­ας των σχο­λεί­ων που είναι λάστι­χο, πότε με τις προ­κλη­τι­κές απο­φά­σεις για νέες συμ­πτύ­ξεις τμη­μά­των εν μέσω παν­δη­μί­ας», ανα­φέ­ρει το ΚΚΕ, σε ανα­κοί­νω­σή του.

«Σήμε­ρα κάθε εκπαι­δευ­τι­κός νιώ­θει την ανά­τα­ση και την αξιο­πρέ­πεια του συλ­λο­γι­κά οργα­νω­μέ­νου αγώ­να για το δίκιο. Ο αγώ­νας τους είναι δίκαιος», σημειώ­νει το ΚΚΕ και προ­σθέ­τει: «Λέει ψέμ­μα­τα η κυβέρ­νη­ση και η υπουρ­γός “Παι­δεί­ας” ότι σκο­πός τους είναι να ανα­βαθ­μι­στούν τα σχο­λεία. Στό­χος τους είναι να εντα­θούν οι κοι­νω­νι­κοί φραγ­μοί, η μόρ­φω­ση να παρέ­χε­ται σαν εμπό­ρευ­μα, ανά­λο­γα με τις οικο­νο­μι­κές δυνα­τό­τη­τες των γονιών. Η άρνη­ση των εκπαι­δευ­τι­κών να παί­ξουν ρόλο σε αυτό το αντι­λαϊ­κό έργο είναι πρά­ξη παι­δα­γω­γι­κής ευθύ­νης για­τί ζουν από πρώ­το χέρι την υπο­βάθ­μι­ση, τις άνι­σες μορ­φω­τι­κές και κοι­νω­νι­κές αφε­τη­ρί­ες, τα λαϊ­κά βάσανα».

«Το δίκιο θα είναι πάντα με το μέρος εκεί­νων που παλεύ­ουν για ένα σχο­λείο όπου κάθε παι­δί θα στη­ρί­ζε­ται ολό­πλευ­ρα για να ανα­πτύσ­σει όλες τις ικα­νό­τη­τές του και τα ταλέ­ντα του, για ένα σχο­λείο ανοι­χτό και ασφα­λές που θα μορ­φώ­νει και δεν θα εξο­ντώ­νει. Η δύνα­μη θα είναι πάντα με το μέρος εκεί­νων που οργα­νώ­νο­νται μαζι­κά και συλ­λο­γι­κά και θέτουν στο επί­κε­ντρο τις ανά­γκες των πολ­λών κόντρα στα συμ­φέ­ρο­ντα των λίγων. Ένδει­ξη της πίε­σης που μπο­ρεί να ασκή­σει αυτή η δύνα­μη είναι ο αυταρ­χι­κός κατή­φο­ρος της Υπ. “Παι­δεί­ας” και της κυβέρ­νη­σης που συνε­χώς “τρώ­νε τα μού­τρα τους” από τους αγώ­νες των εκπαι­δευ­τι­κών. Η μάχη ενά­ντια στον αντι­δρα­στι­κό νόμο της κυβέρ­νη­σης θα συνε­χι­στεί ακό­μα πιο μαζι­κή, με όλες τις μορ­φές και όλα τα μέσα, αγκα­λιά­ζο­ντας όλους αυτούς που έχουν κάθε λόγο για να μη γίνει πρά­ξη ο εφιάλ­της αλλά το όνει­ρο!», κατα­λή­γει η ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο