Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για την αποστολή πολεμικού υλικού από την Ελλάδα στην Ουκρανία

«Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, με την απο­στο­λή στρα­τιω­τι­κού υλι­κού στην Ουκρα­νία στο πλαί­σιο των κατευ­θύν­σε­ων του ΝΑΤΟ, ανα­βαθ­μί­ζει την εμπλο­κή της χώρας σε έναν ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο που εξε­λίσ­σε­ται με απρό­βλε­πτες δια­στά­σεις και με μεγά­λους κιν­δύ­νους για τους λαούς», ανα­φέ­ρει το ΚΚΕ, σχε­τι­κά με την απο­στο­λή αμυ­ντι­κού υλι­κού από την Ελλά­δα στην Ουκρα­νία με δύο C‑130.

Στην ανα­κοί­νω­ση του Περισ­σού σημειώ­νε­ται πως κατά το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ελλά­δας, «Οι ένο­πλες δυνά­μεις της χώρας δεν έχουν καμία δου­λειά εκτός συνό­ρων, ούτε μπο­ρούν ελλη­νι­κά εδά­φη, υπο­δο­μές και μέσα να χρη­σι­μο­ποιού­νται ως στρα­τιω­τι­κά — πολε­μι­κά προ­γε­φυ­ρώ­μα­τα, όπως γίνε­ται με τις στρα­τιω­τι­κές βάσεις σε Αλε­ξαν­δρού­πο­λη και Στεφανοβικείο».

«Η κυβέρ­νη­ση ανα­λαμ­βά­νει τερά­στιες ευθύ­νες για τη συμ­με­το­χή της χώρας μας στον πόλε­μο και για τους μεγά­λους κιν­δύ­νους που μπο­ρεί να προ­κύ­ψουν για τον ελλη­νι­κό λαό. Εδώ και τώρα να στα­μα­τή­σει κάθε συμ­με­το­χή κι εμπλο­κή», κατα­λή­γει το ΚΚΕ

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο