Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με τη φυλάκιση των καταδικασμένων χρυσαυγιτών

Το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέ­δω­σε την εξής ανα­κοί­νω­ση για την από­φα­ση του δικα­στη­ρί­ου σχε­τι­κά με τη φυλά­κι­ση των κατα­δι­κα­σμέ­νων χρυσαυγιτών:

«Η απόρ­ρι­ψη των αιτη­μά­των ανα­στο­λής για την πλειο­ψη­φία των κατα­δι­κα­σμέ­νων ναζι­στών-εγκλη­μα­τιών της Χ.Α. και ιδιαί­τε­ρα για τον πυρή­να της διευ­θυ­ντι­κής ομά­δας, ήταν η αυτο­νό­η­τη από­φα­ση, τόσο ως προς τη βαρύ­τη­τα των πρά­ξε­ών τους, όσο και ως προς το περί δικαί­ου αίσθη­μα του λαού, πάνω απ’ όλα των ίδιων των θυμά­των της Χ.Α.

Η λαϊ­κή απαί­τη­ση ήταν να βρε­θούν οι ναζί στη φυλα­κή, έστω και μ’ αυτές τις μειω­μέ­νες ποι­νές, που είναι τέτοιες εξαι­τί­ας και της αλλα­γής του Ποι­νι­κού Κώδικα.

Η κατα­δί­κη του ναζι­στι­κού εγκλη­μα­τι­κού μορ­φώ­μα­τος ήταν ανα­γκαία, ωστό­σο δε χωρά κανέ­νας εφη­συ­χα­σμός. Ο φασι­σμός είναι γνή­σιο τέκνο αυτού του σάπιου συστή­μα­τος, η δια­πλο­κή του με τμή­μα­τα του αστι­κού κρά­τους και του κεφα­λαί­ου έχει απο­κα­λυ­φθεί πολ­λές φορές στο παρελ­θόν, όπως και στην ίδια τη δίκη, κι αν όλοι αυτοί χρεια­στούν πάλι τη Χ.Α. ή κάποια άλλη ναζι­στι­κή παρα­φυά­δα, δε θα διστά­σουν να την εμφα­νί­σουν και να την στη­ρί­ξουν σε βάρος του λαού».

belogiannis ploumpidis banner

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο