Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στην 83η ΔΕΘ

«Ο κ. Μητσο­τά­κης έπρε­πε να δώσει ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρα δια­πι­στευ­τή­ρια και εχέγ­γυα στο κεφά­λαιο, για να ξεπε­ρά­σει τον κ. Τσί­πρα και να διεκ­δι­κή­σει αυτός το χρί­σμα του εκλε­κτού. Πίσω όμως από τους υψη­λούς τόνους και τα κάλ­πι­κα διλήμ­μα­τα, που έθε­σε ο Μητσο­τά­κης, μετά τον Τσί­πρα, προ­κύ­πτει σαφώς ότι τα προ­γράμ­μα­τα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ θυμί­ζουν τη γνω­στή σπα­ζο­κε­φα­λιά “βρες τις δια­φο­ρές”», ανα­φέ­ρει ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ για την ομι­λία του Κυρ. Μητσο­τά­κη στη ΔΕΘ.

«Και οι δύο είναι προ­ση­λω­μέ­νοι στο μνη­μο­νια­κό πλαί­σιο, στη συνέ­χι­ση των ανα­διαρ­θρώ­σε­ων που έχουν ανά­γκη οι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι, πάνω απ’ όλα στον ευρω­να­τοϊ­κο “μονό­δρο­μο”. Και οι δύο υπό­σχο­νται κάποια ψίχου­λα από την καπι­τα­λι­στι­κή ανά­πτυ­ξη και τις επεν­δύ­σεις, που θα εξα­νε­μι­στούν από τη συνέ­χι­ση της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής», σημειώ­νει η ανα­κοί­νω­ση, προ­σθέ­το­ντας «οι δια­φο­ρές τους αφο­ρούν στο από ποια τσέ­πη θα τα πάρουν από τον λαό, καθώς και την υπη­ρε­σία που προ­σφέ­ρει ο καθέ­νας στο σύστη­μα. Η μεν ΝΔ προ­τάσ­σει την προ­σή­λω­σή της στις αντι­λαϊ­κές ανα­διαρ­θρώ­σεις, ο δε ΣΥΡΙΖΑ την ικα­νό­τη­τά του στη χει­ρα­γώ­γη­ση του λαού».

«Καμία εμπι­στο­σύ­νη στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Αυτοί που μας έφε­ραν ως εδώ δεν μπο­ρούν να κάνουν τίπο­τε δια­φο­ρε­τι­κό. Η δια­φο­ρά μπο­ρεί να γίνει με δυνα­τό ΚΚΕ, με τον αγώ­να μας, για να βάλου­με μπρο­στά τη ζωή και τις ανά­γκες μας», κατα­λή­γει η ανα­κοί­νω­ση του κόμματος.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο