Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για την ομολογία Γεωργιάδη για τις εγκληματικές ευθύνες στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης

Σε σχό­λιό του, σχε­τι­κά με τις δηλώ­σεις του Αδ. Γεωρ­γιά­δη για τις ειση­γή­σεις για καρα­ντί­να στη Θεσ­σα­λο­νί­κη πριν τον εορ­τα­σμό του Αγ. Δημη­τρί­ου, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Η ομο­λο­γία Γεωρ­γιά­δη ότι η κυβέρ­νη­ση αγνό­η­σε ειση­γή­σεις λοι­μω­ξιο­λό­γων για επι­βο­λή καρα­ντί­νας πριν τον εορ­τα­σμό του Αγ. Δημη­τρί­ου στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, απο­δει­κνύ­ει τόσο τις εγκλη­μα­τι­κές ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης, όσο και το γεγο­νός ότι τα κρι­τή­ρια των κυβερ­νη­τι­κών απο­φά­σε­ων και παλι­νω­διών δεν είναι επι­στη­μο­νι­κά, αλλά πολιτικά.

Γι’ αυτό άλλω­στε και η κυβέρ­νη­ση, λίγες μέρες μετά, φρό­ντι­σε να δεί­ξει όλη της την πυγ­μή, απα­γο­ρεύ­ο­ντας τις συμ­βο­λι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις για το Πολυ­τε­χνείο, που τηρού­σαν όλα τα υγειο­νο­μι­κά μέτρα και παρά το γεγο­νός ότι ως προς αυτό δεν υπήρ­ξε καμία σχε­τι­κή εισή­γη­ση της επι­τρο­πής ειδικών.

Τέτοιες παρα­δο­χές και πρα­κτι­κές απο­τε­λούν τον καλύ­τε­ρο χορη­γό των ανορ­θο­λο­γι­κών από­ψε­ων και συμπεριφορών».

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβε­λα­αρ, Μια ιστο­ρία εκμε­τάλ­λευ­σης στις αποι­κί­ες καφέ»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο