Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για την συνέντευξη Τσίπρα: «Με εκβιαστικά διλήμματα και ψεύτικη αυτοκριτική προσπαθεί να παραπλανήσει τον λαό»

Σε σχό­λιό του, για τη συνέ­ντευ­ξη του Αλέ­ξη Τσί­πρα στην ΕΡΤ1, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Ο κ. Τσί­πρας, με ένα μείγ­μα εκβια­στι­κών διλημ­μά­των και ψεύ­τι­κης αυτο­κρι­τι­κής, προ­σπα­θεί να παρα­πλα­νή­σει τον λαό ότι δήθεν έλα­βε το μήνυ­μα για να αλλά­ξει πορεία. Επα­νέ­λα­βε το μεγά­λο ψέμα ότι επι­βά­ρυ­νε τη λεγό­με­νη μεσαία τάξη για να προ­στα­τεύ­σει τους πιο αδύ­να­μους, ενώ στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα τσά­κι­σε όλα τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα, φτά­νο­ντας στο σημείο να κόψει μέχρι και το ΕΚΑΣ που ήταν για τους πιο αδύ­να­μους. Τους μόνους που στή­ρι­ξε ήταν το μεγά­λο κεφά­λαιο. Γι’ αυτόν το λόγο, άλλω­στε, επί 4 χρό­νια έπαιρ­νε τα εύση­μα από τους “συντη­ρη­τι­κούς κύκλους των Βρυ­ξελ­λών”, που δήθεν τώρα αντιπαλεύει.

Κι επει­δή ακρι­βώς εφάρ­μο­σε αυτήν την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, με τα ίδια τρο­μο­κρα­τι­κά επι­χει­ρή­μα­τα των κυβερ­νή­σε­ων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κατά­φε­ρε να δώσει συγ­χω­ρο­χάρ­τι σε αυτά τα κόμ­μα­τα και να γίνει χορη­γός τους. Κατά­φε­ρε να δια­σύ­ρει τις αξί­ες της “προ­ό­δου” και της “αρι­στε­ράς”, τρο­φο­δο­τώ­ντας ένα ρεύ­μα συντη­ρη­τι­κο­ποί­η­σης ότι δεν υπάρ­χει εναλλακτική.

Είναι φανε­ρό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ μοι­ρά­ζο­νται το ίδιο σχέ­διο και δια­φέ­ρουν στο πώς θα ξεζου­μί­ζουν τον λαό. Με περισ­σό­τε­ρους φόρους ή με περισ­σό­τε­ρες περι­κο­πές. Και από­δει­ξη αυτού του κοι­νού σχε­δί­ου είναι η δήλω­ση του κ. Τσί­πρα ότι κάτω από ειδι­κές συν­θή­κες μπο­ρεί να υπάρ­ξει συγκυ­βέρ­νη­ση με τη δεξιά, επι­βε­βαιώ­νο­ντας τις διερ­γα­σί­ες που γίνο­νται στο αστι­κό πολι­τι­κό σύστημα.

Χαμέ­νη, λοι­πόν, είναι η ψήφος σε αυτά τα κόμ­μα­τα και κερ­δι­σμέ­νη η ψήφος που κατα­τί­θε­ται για να είναι πιο δυνα­τός ο λαός την επό­με­νη ημέ­ρα, στα δύσκο­λα που παρα­μέ­νουν. Αυτή η ψήφος είναι η ψήφος στο ΚΚΕ».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο