Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για τη συνέντευξη Μητσοτάκη

«Η προ­σπά­θεια του κ. Μητσο­τά­κη να εκφρά­σει ‘αισιο­δο­ξία’ και ‘μετριο­πά­θεια’, δεν μπο­ρεί να κρύ­ψει τις τερά­στιες ευθύ­νες του, αλλά κυρί­ως το ότι η πυξί­δα της κυβέρ­νη­σής του — από την παν­δη­μία και την κρί­ση, μέχρι τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της χώρας — δεν κινεί­ται με βάση τις ανά­γκες της λαϊ­κής πλειο­ψη­φί­ας, αλλά με βάση τις ανά­γκες των μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων και το εχθρι­κό για τους λαούς πλαί­σιο που καθο­ρί­ζουν οι διε­θνείς ιμπε­ρια­λι­στι­κοί οργα­νι­σμοί» ανα­φέ­ρει το ΚΚΕ σε σχό­λιο του για τη συνέ­ντευ­ξη του πρωθυπουργού.

«Αυτός είναι ο λόγος που το δημό­σιο σύστη­μα υγεί­ας παρα­μέ­νει αθω­ρά­κι­στο, ενό­ψει μάλι­στα ενός τρί­του κύμα­τος της παν­δη­μί­ας. Αυτός είναι ο λόγος που το πρό­γραμ­μα εμβο­λια­σμού προ­χω­ρά με αργούς ρυθ­μούς, με ανε­παρ­κή εμβο­λια­στι­κά κέντρα και περιο­ρι­σμέ­νο αριθ­μό εμβο­λί­ων, για­τί αυτό επι­βάλ­λουν οι συμ­βά­σεις της ΕΕ με τις φαρ­μα­κευ­τι­κές εται­ρεί­ες. Αυτός είναι ο λόγος που ο κ. Μητσο­τά­κης δεν είπε κου­βέ­ντα για τα ανα­γκαία μέτρα προ­στα­σί­ας που δεν έχουν ληφθεί σε κρί­σι­μους χώρους, όπως είναι τα σχο­λεία και οι χώροι δου­λειάς. Όπως, επί­σης, αυτός είναι και ο λόγος που καλ­λιέρ­γη­σε ψεύ­τι­κες προσ­δο­κί­ες για την πορεία των ελλη­νο­τουρ­κι­κών σχέ­σε­ων, όταν είναι γνω­στά τα σχέ­δια ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, για συνεκ­με­τάλ­λευ­ση και επι­κίν­δυ­νες διευ­θε­τή­σεις στην περιο­χή, υπέρ των δια­φό­ρων ενερ­γεια­κών κολοσ­σών» προ­σθέ­τει το ΚΚΕ.

Κατα­λή­γο­ντας στο σχό­λιό του, το ΚΚΕ σημειώ­νει: «Σε ένα πράγ­μα μόνο θα συμ­φω­νή­σου­με με τον κ. Μητσο­τά­κη: Ότι όντως, εν μέσω της παν­δη­μί­ας, ‘στρώ­νει το έδα­φος για την επό­με­νη μέρα’, μόνο που αυτή η επό­με­νη μέρα, έχει στό­χο να φορ­τώ­σει στο λαό ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρα βάρη».

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο