Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για τις ανακοινώσεις Θεοδωρικάκου

Εντεί­νουν παρα­πέ­ρα τον αυταρ­χι­σμό και την κατα­στο­λή, το χτύ­πη­μα των λαϊ­κών ελευ­θε­ριών σχο­λιά­ζει το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα μέτρα που ανα­κοί­νω­σε ο υπουρ­γός Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη Π. Θεο­δω­ρι­κά­κος. Προ­σθέ­τει ότι στο­χο­ποιού­νται ως “παρα­βα­τι­κές” ευά­λω­τες κοι­νω­νι­κές ομά­δες, αντί να υπάρ­ξει μέρι­μνα για τη στή­ρι­ξη και την κοι­νω­νι­κή τους ένταξη.

Ανα­λυ­τι­κά:

«Η κυβέρ­νη­ση, προ­κει­μέ­νου να συγκα­λύ­ψει τα αιμα­τη­ρά γεγο­νό­τα στο Πέρα­μα, εξαγ­γέλ­λει μέτρα που όχι μόνο αφή­νουν στο απυ­ρό­βλη­το την αστυ­νο­μι­κή βία κι αυθαι­ρε­σία, αλλά κι εντεί­νουν παρα­πέ­ρα τον αυταρ­χι­σμό και την κατα­στο­λή, το χτύ­πη­μα των λαϊ­κών ελευ­θε­ριών. Την ίδια στιγ­μή, στο­χο­ποιού­νται ως “παρα­βα­τι­κές” ευά­λω­τες κοι­νω­νι­κές ομά­δες, αντί να υπάρ­ξει μέρι­μνα για τη στή­ρι­ξη και την κοι­νω­νι­κή τους ένταξη.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, η ανα­μόρ­φω­ση του Κανο­νι­σμού Λει­τουρ­γί­ας της Άμε­σης Δρά­σης, με την “αξιο­ποί­η­ση” των πρα­κτι­κών που εφαρ­μό­ζο­νται σε ευρω­παϊ­κές χώρες, που εξήγ­γει­λε ο υπουρ­γός Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη, είναι πρα­κτι­κές που είναι ενσω­μα­τω­μέ­νες στο πλαί­σιο της «Λευ­κής Βίβλου για την ασφά­λεια», που ενι­σχύ­ουν την κατα­σταλ­τι­κή λει­τουρ­γία της αστυνομίας.

Ο εφο­δια­σμός με κάμε­ρες κατα­γρα­φής του συνό­λου των αστυ­νο­μι­κών των ειδι­κών ομά­δων και των περι­πο­λι­κών, σημαί­νει γενί­κευ­ση της υλο­ποί­η­σης του ηλε­κτρο­νι­κού φακε­λώ­μα­τος, που είχε σχε­διά­σει η προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ, ενά­ντια σε όσους αγω­νί­ζο­νται και συμ­με­τέ­χουν σε λαϊ­κές κινητοποιήσεις.

Ενώ, όσον αφο­ρά την εκπαί­δευ­ση και μετεκ­παί­δευ­ση των αστυ­νο­μι­κών, το περιε­χό­με­νο αυτής καθο­ρί­ζε­ται από την ενί­σχυ­ση του κατα­σταλ­τι­κού ρόλου της αστυ­νο­μί­ας, σε βάρος του λαού και των αγώ­νων του.»

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο