Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για τις δήθεν «θετικές» αλλαγές του κ. Μητσοτάκη υπέρ των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών

«Αέρας κοπα­νι­στός τελι­κά οι δήθεν ”θετι­κές” αλλα­γές του κ. Μητσο­τά­κη υπέρ των υπερ­χρε­ω­μέ­νων λαϊ­κών νοι­κο­κυ­ριών, καθώς πρό­κει­ται για ρυθ­μί­σεις που δεν αλλά­ζουν τον βασι­κό μηχα­νι­σμό του ξεζου­μί­σμα­τος των δανειο­λη­πτών, αντί­θε­τα διευ­κο­λύ­νουν τρά­πε­ζες και funds να εισπρά­ξουν όσο γίνε­ται περισ­σό­τε­ρα, είτε με την εκποί­η­ση οποιου­δή­πο­τε περιου­σια­κού τους στοι­χεί­ου, είτε με την μετα­τρο­πή τους σε ”νοι­κά­ρη­δες” στα ίδια τους τα σπί­τια» ανα­φέ­ρει το ΚΚΕ σε σχό­λιό του.

«Αυτός είναι ο στό­χος του περι­βό­η­του αλγό­ριθ­μου, της πρό­τα­σης δηλα­δή που ”παρά­γει” η πλατ­φόρ­μα για τον δια­κα­νο­νι­σμό των δανεί­ων ανά­με­σα σε τρά­πε­ζες και λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά. Η θέσπι­ση της ανα­γκα­στι­κής ”αιτιο­λό­γη­σης” μιας απόρ­ρι­ψης ‑ακό­μα και αυτών των προ­τά­σε­ων από τις τρά­πε­ζες, όταν δηλα­δή εκτι­μούν ότι μπο­ρούν ”να τα κατα­φέ­ρουν καλύ­τε­ρα”- καθό­λου δεν αλλά­ζει την ουσία. Η δε μεί­ω­ση του επι­το­κί­ου γίνε­ται με στό­χο να διευ­κο­λύ­νει τις τρά­πε­ζες να προ­χω­ρή­σουν στην απο­πλη­ρω­μή και στη ρύθ­μι­ση των δανεί­ων χωρίς νομι­κά κωλύ­μα­τα» επι­ση­μαί­νει το σχό­λιο του κόμ­μα­τος και καταλήγει:

«Μόνο η πρό­τα­ση του ΚΚΕ για τα υπερ­χρε­ω­μέ­να λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά, με δια­γρα­φή μεγά­λου μέρους του χρέ­ους κι απα­γό­ρευ­ση πλει­στη­ρια­σμών πρώ­της κατοι­κί­ας, μπο­ρεί να απο­τε­λέ­σει ουσια­στι­κή ανα­κού­φι­ση για τους εργαζόμενους».

 

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο