Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Μητσοτάκη για τις φωτιές

«Οι επι­κλή­σεις στην ατο­μι­κή ευθύ­νη και οι δια­πι­στώ­σεις για τα ακραία και­ρι­κά φαι­νό­με­να δεν σβή­νουν τις φωτιές. Οι φωτιές σβή­νουν με ολο­κλη­ρω­μέ­νο σχέ­διο αντι­πυ­ρι­κής προ­στα­σί­ας με επί­κε­ντρο την πρό­λη­ψη και παίρ­νο­ντας υπό­ψη τις σύγ­χρο­νες συν­θή­κες, όμως αυτό δεν το εξα­σφά­λι­σε ούτε η σημε­ρι­νή κυβέρ­νη­ση ούτε οι προη­γού­με­νες, παρά τις επα­νει­λημ­μέ­νες εκκλή­σεις του ΚΚΕ στην αρχή κάθε αντι­πυ­ρι­κής περιό­δου» επι­ση­μαί­νει το ΚΚΕ σε σχό­λιό του για τις δηλώ­σεις του πρω­θυ­πουρ­γού για τις κατα­στρο­φι­κές πυρκαγιές.

«Έστω και τώρα, η κυβέρ­νη­ση να εξα­σφα­λί­σει όλα τα απα­ραί­τη­τα μέσα, έτσι ώστε να αντι­με­τω­πι­στούν οι πυρ­κα­γιές, να μην υπάρ­ξει ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρη κατα­στρο­φή στο φυσι­κό περι­βάλ­λον και τις λαϊ­κές περιου­σί­ες, να μην κιν­δυ­νεύ­σουν ανθρώ­πι­νες ζωές» κατα­λή­γει το κόμ­μα στο σχό­λιό του.

Κυρ. Μητσο­τά­κης: Μίλη­σε για απει­λη­τι­κή νύχτα και αξί­ω­σε σιω­πη­τή­ριο στην κρι­τι­κή και περιο­ρι­σμό των μετακινήσεων

Για μια «απει­λη­τι­κή νύχτα» εξαι­τί­ας των πυρ­κα­γιών, όπου τα «δύσκο­λα είναι μπρο­στά μας», μίλη­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυρ. Μητσο­τά­κης, χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας κυνι­κά «ανέ­φι­κτη» την προ­στα­σία της περιου­σί­ας του λαού.

Υπο­γράμ­μι­σε πως η προ­τε­ραιό­τη­τα μας είναι πάντα η προ­στα­σία της ανθρώ­πι­νης ζωής. «Ακο­λου­θεί η προ­φύ­λα­ξη των περιου­σιών, του φυσι­κού περι­βάλ­λο­ντος και των κρί­σι­μων υπο­δο­μών. Δυστυ­χώς, στις συν­θή­κες αυτές, η ταυ­τό­χρο­νη επί­τευ­ξη όλων αυτών των στό­χων είναι απλά ανέ­φι­κτη» ανέφερε.

Ως βολι­κό άλλο­θι επι­κα­λέ­στη­κε την «κλι­μα­τι­κή αλλα­γή» και μίλη­σε για πρω­τό­γνω­ρες συν­θή­κες «καθώς έχουν προη­γη­θεί πολ­λές μέρες έντο­νου καύ­σω­να, που έχει μετα­τρέ­ψει ολό­κλη­ρη τη χώρα σε πυρι­τι­δα­πο­θή­κη». Δια­βε­βαί­ω­σε επί­σης πως με την Πολι­τι­κή Προ­στα­σία «έχου­με κατα­στρώ­σει σχέ­διο έκτα­κτης ανά­γκης, τοπο­θε­τώ­ντας 6 Περι­φέ­ρειες, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης και της Αττι­κής, σε κατά­στα­ση κόκ­κι­νου συνα­γερ­μού» σχέ­διο που έγι­νε θρύ­ψα­λα με τις κατα­στρο­φι­κές πυρ­κα­γιές που μαί­νο­νται μέσα στην Αθή­να, στην Εύβοια, στην Ηλεία και αλλού.

Προ­κλη­τι­κά, αξί­ω­σε να μπει σιω­πη­τή­ριο στην κρι­τι­κή για αυτή την εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή που αφή­νει το λαό εκτε­θει­μέ­νο στο έλε­ος των πυρ­κα­γιών και των άλλων φυσι­κών κατα­στρο­φών. «Θα υπάρ­ξει χρό­νος για κρι­τι­κή και αυτο­κρι­τι­κή, αλλά όχι τώρα» είπε, ενώ ταυ­τό­χρο­να, κάλε­σε τον κόσμο να περιο­ρί­σει τις «άσχε­τες μετα­κι­νή­σεις», απο­θε­ώ­νο­ντας την λογι­κή της «ατο­μι­κής ευθύ­νης». Επί­σης, προ­α­νήγ­γει­λε τις συνη­θι­σμέ­νες ανε­παρ­κείς αποζημιώσεις.

Πηγή: 902.gr

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο