Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για τις πλημμύρες στη Βόρεια Εύβοια: Καμία αναμονή! Καμία ανοχή

Να παρ­θούν τώρα μέτρα αντι­πλημ­μυ­ρι­κής προ­στα­σί­ας ζητά η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ με αφορ­μή τις μεγά­λες κατα­στρο­φές από την κακοκαιρία.

Κλι­μά­κιο του ΚΚΕ βρί­σκε­ται από το πρωί στις πλη­γεί­σες περιοχές.

Στην ανα­κοί­νω­σή της η ΤΕ Εύβοιας σημειώνει:

«Η κακο­και­ρία που βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη στην Βόρεια Εύβοια, παρό­τι δεν είναι ιδιαί­τε­ρα σφο­δρή, επι­βε­βαιώ­νει τους χει­ρό­τε­ρους φόβους του λαού της περιο­χής. Με τις πρώ­τες βρο­χο­πτώ­σεις κιν­δύ­νε­ψαν ανθρώ­πι­νες ζωές! Πλημ­μύ­ρι­σαν σπί­τια και άλλες υπο­δο­μές, εγκλω­βί­στη­καν κάτοι­κοι, κατα­στρά­φη­κε το δίκτυο ύδρευ­σης, δια­κό­πη­κε η ηλε­κτρο­δό­τη­ση, έκλει­σαν δρό­μοι, κατα­στρά­φη­κε εξο­πλι­σμός μαγα­ζιών. Δυστυ­χώς απο­δει­κνύ­ε­ται ότι οι κίν­δυ­νοι για τη ζωή και την περιου­σία του λαού είναι τεράστιοι.

Η κυβέρ­νη­ση έχει εγκλη­μα­τι­κές ευθύ­νες για­τί, δυο ολό­κλη­ρους μήνες μετά τις κατα­στρο­φι­κές πυρ­κα­γιές, τα αντι­δια­βρω­τι­κά έργα όχι μόνο δεν έχουν ολο­κλη­ρω­θεί, αλλά ελά­χι­στα έχουν ξεκι­νή­σει. Δυο μήνες μετά δεν έχει γίνει κανέ­να αντι­πλημ­μυ­ρι­κό έργο, ούτε οι αντι­πλημ­μυ­ρι­κές μελέ­τες έχουν ολο­κλη­ρω­θεί. Δυο μήνες μετά συνε­χί­ζουν τον εμπαιγ­μό του λαού, με πανη­γυ­ρι­σμούς για ανθρω­πο­κε­ντρι­κά σχέ­δια «ανα­συ­γκρό­τη­σης» και «χρό­νους ρεκόρ» στην εκπό­νη­ση μελε­τών για αντι­δια­βρω­τι­κά. Από κοντά περι­φέ­ρεια και δήμαρ­χοι, που μόλις πριν 2 μέρες βρέ­θη­καν στην περιο­χή και καθη­σύ­χα­ζαν τον κόσμο ότι «έχουν εξα­σφα­λί­σει ένα πρώ­το βασι­κό επί­πε­δο προστασίας».

–Καμία ανα­μο­νή! Καμία ανο­χή στον εμπαιγ­μό και την κοροϊ­δία κυβέρ­νη­σης, περι­φέ­ρειας και δήμων. Εδώ και τώρα να παρ­θούν μέτρα αντι­πλημ­μυ­ρι­κής προστασίας

–Να εξα­σφα­λι­στεί η δια­μο­νή των πλη­γέ­ντων, για όσο διά­στη­μα χρεια­στεί, μέχρι να γυρί­σουν με ασφά­λεια στα σπί­τια τους

–Να κατα­γρα­φούν οι ζημιές και να δοθούν απο­ζη­μιώ­σεις στο 100% άμε­σα στους κατοί­κους, τους κατα­στη­μα­τάρ­χες, τους αγρό­τες της περιο­χής, σε όλους όσους επλή­γη­σαν, για όλες τις ζημιές, χωρίς τους γνω­στούς όρους που απο­κλεί­ουν μεγά­λο μέρος των πληγέντων.

–Άμε­ση απο­κα­τά­στα­ση του οδι­κού δικτύου.

Το ΚΚΕ θα στη­ρί­ξει με όλες του τις δυνά­μεις τον αγώ­να του λαού της περιο­χής για να ζήσει στον τόπο του, για να υπε­ρα­σπι­στεί τη ζωή και την περιου­σία του. Οι μέχρι τώρα μεγα­λειώ­δεις κινη­το­ποι­ή­σεις δεί­χνουν το δρό­μο, ότι μόνο ο λαός μπο­ρεί να σώσει το λαό, στη­ρι­ζό­με­νος στις δικές του δυνά­μεις, στον οργα­νω­μέ­νο αγώ­να του».

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο