Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για τον ανασχηματισμό

Σε ανα­κοί­νω­σή του το γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ ανα­φέ­ρει για τον ανασχηματισμό:

Ο κυβερ­νη­τι­κός ανα­σχη­μα­τι­σμός σημα­το­δο­τεί δύο πράγ­μα­τα: αφε­νός την επι­δί­ω­ξη για πιο απο­τε­λε­σμα­τι­κή προ­ώ­θη­ση του αντι­λαϊ­κού έργου, αφε­τέ­ρου την “επι­κύ­ρω­ση” των εγκλη­μα­τι­κών ευθυ­νών στη δια­χεί­ρι­ση κρί­σι­μων τομέ­ων, επι­βε­βαιώ­νο­ντας ότι αυτές ήταν προ­ϊ­όν συνει­δη­τής πολι­τι­κής επι­λο­γής και όχι αστο­χί­ας κάποιων υπουργών.

Δεν είναι τυχαίο άλλω­στε ότι σε συγκε­κρι­μέ­να υπουρ­γεία, π.χ. Εργα­σί­ας, επι­λέ­γο­νται γνω­στοί “άνθρω­ποι ειδι­κών απο­στο­λών”, προ­κει­μέ­νου να φέρουν σε πέρας τις περαι­τέ­ρω αντι­δρα­στι­κές αλλα­γές σε εργα­σια­κά και ασφα­λι­στι­κά δικαιώματα.

Συνε­πώς, δεν πρό­κει­ται για “επα­νεκ­κί­νη­ση”, αλλά για “επι­τά­χυν­ση” της πολι­τι­κής που θυσιά­ζει συνε­χώς τις λαϊ­κές ανά­γκες, για να υπη­ρε­τή­σει τις προ­τε­ραιό­τη­τες και τις στο­χεύ­σεις του κεφα­λαί­ου. Το συμπέ­ρα­σμα αυτό θα γίνε­ται ολο­έ­να και πιο φανε­ρό, όσους επι­κοι­νω­νια­κούς χει­ρι­σμούς κι αν επι­στρα­τεύ­σει η κυβέρνηση.

Για το λαό δεν μπο­ρεί να υπάρ­χει ούτε περί­ο­δος χάρι­τος, ούτε πολύ περισ­σό­τε­ρο εμπι­στο­σύ­νη στο νέο κυβερ­νη­τι­κό σχή­μα της ΝΔ. Αυτό που χρειά­ζε­ται είναι να δυνα­μώ­σει η λαϊ­κή παρέμ­βα­ση και πάλη, για να ηττη­θεί η πολι­τι­κή που θυσιά­ζει τη ζωή και τα δικαιώ­μα­τά του, ανε­ξαρ­τή­τως κυβερ­νη­τι­κού σχήματος.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο