Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για τους πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας

«Οι πρό­σφυ­γες που βρέ­θη­καν από το Σάβ­βα­το 27 Ιού­νη στην πλα­τεία Βικτω­ρί­ας, προ­στί­θε­νται στους εκα­το­ντά­δες περι­πλα­νώ­με­νους που πετιού­νται έξω από τις δομές φιλο­ξε­νί­ας. Πρό­κει­ται για ένα ακό­μη επει­σό­διο της πολι­τι­κής της ΝΔ που με το νόμο που ψήφι­σε ως συνέ­χεια της πολι­τι­κής του ΣΥΡΙΖΑ, προ­χω­ρά στην έξω­ση χιλιά­δων προ­σφύ­γων που πήραν άσυ­λο, και κρα­τά όμη­ρους και εγκλω­βι­σμέ­νους τους πρό­σφυ­γες στην Ελλά­δα». Αυτά τονί­ζει η Τομε­α­κή Οργά­νω­ση Α’ Αθή­νας — Γαλα­τσί­ου του ΚΚΕ, σε σχό­λιό της για τους πρό­σφυ­γες στην πλα­τεία Βικτω­ρί­ας και ζητά:

«Να δοθεί άμε­σα λύση από κυβέρ­νη­ση και δήμο, ώστε κανέ­νας πρό­σφυ­γας που έχει πάρει άσυ­λο να μην πετα­χτεί στο δρό­μο, να βρε­θεί στέ­γη με την αξιο­ποί­η­ση δια­με­ρι­σμά­των, κλει­στών ξενο­δο­χεί­ων, και κτη­ρί­ων που ανή­κουν στο δημό­σιο, με εξα­σφά­λι­ση των απα­ραί­τη­των όρων υγεί­ας και υγιει­νής. Να δοθούν τώρα σε όσους το επι­θυ­μούν ταξι­διω­τι­κά έγγρα­φα και να ταξι­δέ­ψουν στις χώρες προ­ο­ρι­σμού τους, και όχι να δια­τη­ρεί­ται το απα­ρά­δε­κτο καθε­στώς εγκλωβισμού.

Καλού­με το λαό της Αθή­νας, τους εργα­ζό­με­νους, τους κατοί­κους, τη νεολαία:

Να ενα­ντιω­θούν στην απα­ρά­δε­κτη μετα­χεί­ρι­ση προ­σφύ­γων και μετα­να­στών, και τη διαιώ­νι­ση της ταλαι­πω­ρί­ας τους, με την αδιέ­ξο­δη πολι­τι­κή εγκλω­βι­σμού που ακο­λου­θεί η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ σε συνέ­χεια της προη­γού­με­νης του ΣΥΡΙΖΑ.

Να απο­μο­νώ­σουν τις ρατσι­στι­κές και αντι­δρα­στι­κές κραυ­γές, που με το προ­κά­λυμ­μα του “κάτοι­κου” δεί­χνουν σαν ένο­χο το θύμα, δηλα­δή τους πρό­σφυ­γες, για να βγά­λουν λάδι το θύτη, δηλα­δή τις κυβερ­νή­σεις, την ΕΕ, το ίδιο το σύστη­μα που προ­κα­λεί φτώ­χεια, κρί­ση, πολέ­μους και προσφυγιά.

Να δώσουν το παρών στην πορεία ενά­ντια στις εξώ­σεις και στον εγκλω­βι­σμό, την Τρί­τη 19.00 στην πλα­τεία Κυψέλης.

Να συμ­με­τέ­χουν στις εκδη­λώ­σεις για Έλλη­νες και Μετα­νά­στες εργά­τες στο Πάρ­κο Φιξ το Σάβ­βα­το 4 Ιού­λη, που διορ­γα­νώ­νει η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Αττι­κής του ΚΚΕ».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο