Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία

Το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέ­δω­σε την εξής ανακοίνωση:

«Το εκλο­γι­κό απο­τέ­λε­σμα στην Ιτα­λία, με ρεκόρ απο­χής και την ακρο­δε­ξιά σε πρώ­τη δύνα­μη, το μόνο που προ­μη­νύ­ει είναι τη συνέ­χι­ση και κλι­μά­κω­ση της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής στη γει­το­νι­κή χώρα. Οι ανέ­ξο­δες «αντι­συ­στη­μι­κές» κορώ­νες της επι­κε­φα­λής του ακρο­δε­ξιού μπλόκ Μελό­νι δεν μπο­ρούν να κρύ­ψουν τις δια­βε­βαιώ­σεις νομι­μο­φρο­σύ­νης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την ευθυ­γράμ­μι­ση με τα σχέ­δια τους στον πόλε­μο μετα­ξύ ληστών στην Ουκρα­νία, καθώς και την επι­δί­ω­ξη της ιτα­λι­κής αστι­κής τάξης ‑μέσω και της ανά­συρ­σης της ακρο­δε­ξιάς- να θωρα­κί­σει τα συμ­φέ­ρο­ντά της τρί­της ισχυ­ρό­τε­ρης οικο­νο­μι­κής δύνα­μης στο εντει­νό­με­νο αντα­γω­νι­σμό εντός της ΕΕ».

«Η οξυ­μέ­νη λαϊ­κή δυσα­ρέ­σκεια στην Ιτα­λία, πριν εγκλω­βι­στεί στα δίκτυα του ακρο­δε­ξιού λαϊ­κι­σμού, είχε εκτο­νω­θεί κατ’ επα­νά­λη­ψη στις φιλε­λεύ­θε­ρες και σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κές κυβερ­νή­σεις, σε αυτές «των τεχνο­κρα­τών» τύπου Ντρά­γκι, με κοι­νό παρο­νο­μα­στή τη διά­ψευ­ση των λαϊ­κών προσ­δο­κιών. Η λογι­κή άλλω­στε του «μικρό­τε­ρου κακού» αυτών των κυβερ­νή­σε­ων άνοι­ξαν το δρό­μο για την ενί­σχυ­ση της ακρο­δε­ξιάς στην Ιτα­λία» επι­ση­μαί­νει η ανα­κοί­νω­ση του κόμματος.

Και κατα­λή­γει:

«Πραγ­μα­τι­κή φιλο­λαϊ­κή διέ­ξο­δος, στη Ιτα­λία, την Ελλά­δα και παντού είναι να δυνα­μώ­σει ο αγώ­νας ενά­ντια στο βάρ­βα­ρο καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα και στους εκά­στο­τε κυβερ­νη­τι­κούς δια­χει­ρι­στές του. Μόνο με ένα ισχυ­ρό Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα μπο­ρούν να δεχτούν απο­φα­σι­στι­κό χτύ­πη­μα οι αντι­δρα­στι­κές δυνά­μεις, η αντι­λαϊ­κή στρα­τη­γι­κή του κεφα­λαί­ου και να αλλά­ξουν οι συσχε­τι­σμοί προς όφε­λος του λαού».

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο