Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για το διάγγελμα Μητσοτάκη: «Αποτελεί κοροϊδία να μιλάει για μέτρα ανακούφισης ο πρωθυπουργός»

Σε σχό­λιό του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το διάγ­γελ­μα του Κ. Μητσο­τά­κη σημειώνει:

«Απο­τε­λεί του­λά­χι­στον κοροϊ­δία ο πρω­θυ­πουρ­γός να μιλά­ει για μέτρα ανα­κού­φι­σης, την ώρα που οι παρά­γο­ντες και οι αιτί­ες που ευθύ­νο­νται για την ενερ­γεια­κή φτώ­χεια, τις ανα­τι­μή­σεις και την ακρί­βεια “ζουν και βασι­λεύ­ουν”. Κανέ­να μέτρο που εντάσ­σε­ται σ’ αυτή τη στρα­τη­γι­κή δεν πρό­κει­ται να ανα­πλη­ρώ­σει ούτε ένα μικρό μέρος των μεγά­λων ανα­τι­μή­σε­ων, που είναι απο­τέ­λε­σμα της ευρω­ε­νω­σια­κής πολι­τι­κής απε­λευ­θέ­ρω­σης της ενέρ­γειας, της απο­λι­γνι­το­ποί­η­σης και των ενερ­γεια­κών αντα­γω­νι­σμών, που εφαρ­μό­ζουν οι ελλη­νι­κές κυβερ­νή­σεις και που πλη­ρώ­νουν οι λαοί πολύ ακριβά.

Αν ο δρό­μος παρα­μέ­νει ανη­φο­ρι­κός για τον λαό, αυτό συμ­βαί­νει, για­τί πυξί­δα της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ, όπως και των προη­γού­με­νων, απο­τε­λούν οι λεγό­με­νες “αντο­χές της οικο­νο­μί­ας”, δηλα­δή η υπε­ρά­σπι­ση των κερ­δών των λίγων.

Το ελά­χι­στο, αυτή τη στιγ­μή, για να ανα­κου­φι­στούν οι εργα­ζό­με­νοι και τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα, είναι η κατάρ­γη­ση του ΦΠΑ και των Ειδι­κών Φόρων σε καύ­σι­μα και άλλα είδη λαϊ­κής κατα­νά­λω­σης, οι αυξή­σεις στους μισθούς, ουσια­στι­κά μέτρα προ­στα­σί­ας για τους αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους, αγρό­τες και ανέρ­γους. Η πραγ­μα­τι­κή λύση βρί­σκε­ται στον αγώ­να για να αξιο­ποι­η­θεί σχε­δια­σμέ­να το σύνο­λο των ενερ­γεια­κών πηγών της χώρας (λιγνί­της, υδρο­γο­νάν­θρα­κες, γεω­θερ­μία, ΑΠΕ κ.λπ.) προς όφε­λος των λαϊ­κών ανα­γκών, για να πάψει η ενέρ­γεια να απο­τε­λεί “εμπό­ρευ­μα”.

Υ.Γ. Δε χρειά­ζε­ται ο πρω­θυ­πουρ­γός να μας υπεν­θυ­μί­ζει ότι η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση στον πόλε­μο στην Ουκρα­νία είναι με το μέρος του ευρω­ΝΑ­ΤΟϊ­κού ιμπε­ρια­λι­στι­κού στρα­το­πέ­δου, μας το υπεν­θυ­μί­ζει η κλι­μα­κού­με­νη, αλλά και επι­κίν­δυ­νη για τον λαό ελλη­νι­κή εμπλοκή».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο