Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για το διάγγελμα Μητσοτάκη

Σε σχό­λιό του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το διάγ­γελ­μα Μητσο­τά­κη, αναφέρει:

«Όλες αυτές τις ημέ­ρες η κυβέρ­νη­ση προ­σπά­θη­σε να απο­κρύ­ψει, πίσω από την απο­θέ­ω­ση της ατο­μι­κής ευθύ­νης, τις μεγά­λες κρα­τι­κές ελλεί­ψεις, καθώς και το γεγο­νός ότι οι εργα­ζό­με­νοι είναι τα μεγά­λα θύμα­τα της πανδημίας.

Σήμε­ρα, με επι­κοι­νω­νια­κά λόγια συμπά­θειας για τους εργα­ζό­με­νους και τους υγειο­νο­μι­κούς, προ­σπα­θεί να χτί­σει το αφή­γη­μα της επό­με­νης ημέ­ρας, που στον πυρή­να του έχει την επι­βο­λή στο λαό μιας «μάσκας σιω­πής» για όλα αυτά που του ετοιμάζουν.

Η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, όμως, είναι αμεί­λι­κτη. Οι μεγά­λες ελλεί­ψεις στο δημό­σιο σύστη­μα υγεί­ας, παρά τα μπα­λώ­μα­τα, η ανα­σφά­λεια, η ανερ­γία, η πλή­ρης απο­σάρ­θρω­ση των εργα­σια­κών σχέ­σε­ων, αργά ή γρή­γο­ρα, θα απο­κα­λύ­ψουν την προ­σπά­θεια να φορ­τω­θεί από το κεφά­λαιο, την ΕΕ και τις κυβερ­νή­σεις και αυτή η κρί­ση στους εργα­ζό­με­νους και τους λαούς».

Νέο τηλεοπτικό διάγγελμα για να στηρίξει το κυβερνητικό αφήγημα

Την χορή­γη­ση «έκτα­κτης οικο­νο­μι­κής ενί­σχυ­σης» 400 ευρώ για τους 155.000 μακρο­χρό­νια ανέρ­γους, δηλα­δή ούτε καν ψίχου­λα σε σχέ­ση με τον πακτω­λό χρη­μά­των που δόθη­κε στο κεφά­λαιο, ανα­κοί­νω­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός, Κυρ. Μητσο­τά­κης, με νέο τηλε­ο­πτι­κό του διάγ­γελ­μα. Ταυ­τό­χρο­να, για πρώ­τη φορά προ­ε­τοί­μα­σε ευθέ­ως το έδα­φος για τη λήψη νέων επώ­δυ­νων αντι­λαϊ­κών μέτρων την «επό­με­νη μέρα».

«Η ύφε­ση το 2020 θα είναι μεγά­λη», δήλω­σε ο Κυρ. Μητσο­τά­κης περ­νώ­ντας στο «ψητό», δηλα­δή τον επι­με­ρι­σμό των «βαρών» της κρί­σης. Φυσι­κά, μπρο­στά στις νέες θυσί­ες που θα απαι­τη­θούν από τον λαό, προ­έ­βα­λε ως «ξανα­ζε­στα­μέ­νη σού­πα» και τις γνω­στές αυτα­πά­τες περί «μερί­σμα­τος» από την ανά­πτυ­ξη, όμως, οι εργα­ζό­με­νοι ακό­μα περι­μέ­νουν το «μέρι­σμα» από τις θυσί­ες που έκα­ναν τα χρό­νια της προη­γού­με­νης καπι­τα­λι­στι­κής κρίσης…

«Σε αντί­θε­ση με το παρελ­θόν, σήμε­ρα δια­θέ­του­με ένα μεγά­λο πλε­ο­νέ­κτη­μα: Ένα τερά­στιο από­θε­μα αξιο­πι­στί­ας και σοβα­ρό­τη­τας. Αυτό το εθνι­κό κεφά­λαιο, λοι­πόν, δεν επι­τρέ­πε­ται να σπα­τα­λη­θεί σε αλό­γι­στα αιτή­μα­τα και πρό­χει­ρες παρο­χές. Για­τί ένας πόλε­μος σε εξέ­λι­ξη απαι­τεί εφε­δρεί­ες», είπε, την ώρα που οι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι λαμ­βά­νουν το ένα προ­νό­μιο μετά το άλλο και χρή­μα με τη σέσου­λα. «Θα μοι­ρα­στού­με τα βάρη της κρί­σης με τρό­πο δίκαιο, όπως το κάνου­με μέχρι σήμε­ρα. Για να έχουν όλοι μετά, μέρι­σμα από την ανα­πτυ­ξια­κή έκρη­ξη που θα ακο­λου­θή­σει», πρόσθεσε.

Σύμ­φω­να με τον Κυρ. Μητσο­τά­κη, ο «πόλε­μος δεν κερ­δή­θη­κε ακό­μη. Τα κρού­σμα­τα μειώ­νο­νται, όπως κι ο αριθ­μός των ασθε­νών στις Μονά­δες Εντα­τι­κής Θερα­πεί­ας», αλλά «η παρα­μι­κρή επα­νά­παυ­ση μπο­ρεί εύκο­λα να οδη­γή­σει σε οδυ­νη­ρό πισω­γύ­ρι­σμα». Συνε­χί­ζο­ντας, τόνι­σε πως «αυτή είναι η πιο κρί­σι­μη εβδο­μά­δα, μια πραγ­μα­τι­κά Μεγά­λη Εβδομάδα».

Στην αρχή του τηλε­ο­πτι­κού του διαγ­γέλ­μα­τος ισχυ­ρί­στη­κε πως «ένα νέο Εθνι­κό Σύστη­μα Υγεί­ας χτί­ζε­ται, ήδη, καθώς, σε μόλις πέντε εβδο­μά­δες, έγι­ναν όσα δεν γίνο­νταν επί δεκα­ε­τί­ες», ερχό­με­νος σε πλή­ρη αντί­θε­ση με την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα που βιώ­νουν οι υγειονομικοί.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο