Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για το κυνηγητό που εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αν. Σάμου σε πρόσφυγες και μετανάστες

Σε σχό­λιό της η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ για το κυνη­γη­τό που εξα­πέ­λυ­σε ο δήμαρ­χος Αν. Σάμου σε πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες, αναφέρει:

«Η εικό­να του δημάρ­χου Ανα­το­λι­κής Σάμου να κυνη­γά και να βρί­ζει νεα­ρούς και φοβι­σμέ­νους πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες στην κεντρι­κή πλα­τεία του Βαθιού επει­δή δια­μαρ­τύ­ρο­νταν για τον εγκλω­βι­σμό και τις συν­θή­κες δια­βί­ω­σής τους, προ­κα­λεί αλγει­νή εντύ­πω­ση σε κάθε άνθρω­πο. Φαί­νε­ται πως ο κ. δήμαρ­χος ζήλε­ψε τη… “δόξα” διά­φο­ρων ακρο­δε­ξιών — ρατσι­στι­κών υποκειμένων.

Με αυτή του την κίνη­ση πυρο­δο­τεί έκρυθ­μες κατα­στά­σεις με απρό­βλε­πτες συνέ­πειες και θα φέρει ευθύ­νη για ο,τι συμβεί.

Πάει πολύ, όμως, να εξα­νί­στα­νται μπρο­στά στις κάμε­ρες — αλλά και πολύ συχνά στους τηλε­ο­πτι­κούς φακούς — για την ανη­συ­χη­τι­κή κι επι­κίν­δυ­νη κατά­στα­ση της πόλης και την ίδια ώρα να στη­ρί­ζει και να προ­ω­θεί με θέρ­μη την πολι­τι­κή κυβέρ­νη­σης και ΕΕ που εγκλω­βί­ζει στο νησί μάζες προ­σφύ­γων και μετα­να­στών. Κυνη­γά τους πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες για να κρύ­ψει τα παζά­ρια που κάνει με την κυβέρ­νη­ση για τον αριθ­μό των εγκλω­βι­σμέ­νων και την ταύ­τι­σή του με τη λογι­κή των κέντρων — φυλα­κών και τη μονι­μο­ποί­η­ση του μαζι­κού εγκλω­βι­σμού προ­σφύ­γων και μετα­να­στών στο νησί. Πρό­κει­ται του­λά­χι­στον για φαρισαϊσμό.

Ο λαός του νησιού να γυρί­σει την πλά­τη στο δήμαρ­χο, την παρά­τα­ξή του και όλες τις δυνά­μεις που προ­σπα­θούν να τον κάνουν να απο­δε­χτεί αυτή τη βαρ­βα­ρό­τη­τα για τους κατοί­κους και για τους πρό­σφυ­γες και μετανάστες.

Ενω­μέ­νος, να δυνα­μώ­σει τον αγώ­να του για άμε­σο απε­γκλω­βι­σμό προ­σφύ­γων και μετα­να­στών από το νησί και τη χώρα, για κανέ­να hotspot στο νησί, ούτε κλει­στό, ούτε ανοιχτό».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο