Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ»

«Σύμ­βο­λο» της εμπλο­κής της Ελλά­δας στα βρώ­μι­κα και επι­κίν­δυ­να πολε­μι­κά σχέ­δια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ χαρα­κτη­ρί­ζει σε ανα­κοί­νω­ση το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ την επί­σκε­ψη του πρω­θυ­πουρ­γού Κυριά­κου Μητσο­τά­κη στο αμε­ρι­κα­νι­κό αερο­πλα­νο­φό­ρο «Αϊζεν­χά­ου­ερ» που βρί­σκε­ται στη Σούδα.

Μητσοτάκης - Σούδα

Ανα­λυ­τι­κά:

«Η επί­σκε­ψη του κ. Μητσο­τά­κη στο αερο­πλα­νο­φό­ρο Αϊζεν­χά­ου­ερ, που ελλι­με­νί­ζε­ται στο “Περλ Χάρ­μπορ” της Μεσο­γεί­ου, στο οποίο έχει εξε­λι­χθεί η Σού­δα, απο­τε­λεί ένα ακό­μη “σύμ­βο­λο” της εμπλο­κής της Ελλά­δας στα βρώ­μι­κα και επι­κίν­δυ­να πολε­μι­κά σχέ­δια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Πραγ­μα­τι­κός στό­χος αυτής της εμπλο­κής είναι η γεω­στρα­τη­γι­κή ανα­βάθ­μι­ση των συμ­φε­ρό­ντων της ελλη­νι­κής αστι­κής τάξης και όχι του ελλη­νι­κού λαού.

Ο στρα­τη­γι­κός διά­λο­γος και η στρα­τιω­τι­κή συνερ­γα­σία με τις ΗΠΑ, που προ­ω­θή­θη­καν από την κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ και ανα­βαθ­μί­ζο­νται από την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, δεν απο­τε­λούν παρά­γο­ντα ασφά­λειας και ειρή­νης για τον λαό μας. Πολύ περισ­σό­τε­ρο δεν απο­τε­λούν “αντί­βα­ρο” στην τουρ­κι­κή προ­κλη­τι­κό­τη­τα, αφού αυτή εκδη­λώ­νε­ται με τις ευρω­α­τλα­ντι­κές πλά­τες. Άλλω­στε, το αμε­ρι­κά­νι­κο αερο­πλα­νο­φό­ρο πριν ελλι­με­νι­στεί στη Σού­δα συμ­με­τεί­χε σε κοι­νές ασκή­σεις με το Τούρ­κι­κο Πολε­μι­κό Ναυ­τι­κό στην Ανα­το­λι­κή Μεσόγειο.

Οι επι­κίν­δυ­νες εξε­λί­ξεις σε όλο το τόξο από τη Μ. Ανα­το­λή έως τα σύνο­ρα με την Ρωσία κάνουν ακό­μα πιο επί­και­ρη την πάλη για να κλεί­σει η βάση της Σού­δας και να στα­μα­τή­σει η εμπλο­κή της Ελλά­δας στα βρώ­μι­κα σχέ­δια των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ, που στρέ­φο­νται ενά­ντια σε άλλους λαούς και μετα­τρέ­πουν τη χώρα μας σε στόχο.

Όσο δε για τους ιστο­ρι­κούς παραλ­λη­λι­σμούς που ανα­ζη­τά ο κ. Μητσο­τά­κης για να “δια­φη­μί­σει” τη σημε­ρι­νή ανα­βαθ­μι­σμέ­νη στρα­τη­γι­κή συνερ­γα­σία Ελλά­δας — ΗΠΑ, αυτοί δεν βρί­σκο­νται στους δεσμούς της Επα­νά­στα­σης του 1821 με την Αμε­ρι­κά­νι­κη Επα­νά­στα­ση, αλλά στο ρόλο που δια­δρα­μα­τί­ζουν σήμε­ρα ΗΠΑ και Ελλά­δα στο πλαί­σιο της σύγ­χρο­νης “Ιερής Συμ­μα­χί­ας”, που είναι το ΝΑΤΟ».

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβε­λα­αρ, Μια ιστο­ρία εκμε­τάλ­λευ­σης στις αποι­κί­ες καφέ»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο