Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του «Οδηγητή» για τη νέα αντιΚΚΕ αθλιότητα της «Εφημερίδας των Συντακτών»

ΑντιΚΚΕ σύνδρομα και άθλιοι συνειρμοί

Δεν είναι και­νού­ριο φαι­νό­με­νο διά­φο­ρες εφη­με­ρί­δες και αρθρο­γρά­φοι, που στη­ρί­ζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ακό­μη και ακρο­δε­ξιά έντυ­πα να ανα­φέ­ρο­νται σε στε­λέ­χη της ΝΔ και της κυβέρ­νη­σης, τα οποία κάπο­τε πέρα­σαν από τις γραμ­μές της ΚΝΕ, με το προ­σω­νύ­μιο «πρώ­ην ΚΝιτης».

Τι κι αν τα συγκε­κρι­μέ­να πρό­σω­πα είχαν μια ολό­κλη­ρη πολι­τι­κή δια­δρο­μή μετά την ΚΝΕ, με σταθ­μούς σε κόμ­μα­τα, όπως ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ΠΑΣΟΚ, ΝΑΡ κ.λπ.;

Τι κι αν η θητεία τους στην ΚΝΕ ήταν χρο­νι­κά περιο­ρι­σμέ­νη συγκρι­τι­κά με αυτή σε άλλους πολι­τι­κούς χώρους;

Αδιά­φο­ρο για τους συντά­κτες! Όλη αυτή η δια­δρο­μή, που μάλι­στα είναι και πιο πρό­σφα­τη, απο­σιω­πά­ται και τελι­κά επι­λέ­γε­ται μόνο η ιδιό­τη­τα του «πρώ­ην Κνί­τη». Σαν να προ­σγειώ­θη­καν οι συγκε­κρι­μέ­νοι, ξαφ­νι­κά από την ΚΝΕ στην αυλή της ΝΔ.

Οι λόγοι μιας τέτοιας άθλιας πρα­κτι­κής προ­φα­νείς. Οι ίδιοι, μάλι­στα, την ιδιό­τη­τα του «πρώ­ην ΚΝί­τη» δεν την απο­δί­δουν ποτέ σε σημε­ρι­νά στε­λέ­χη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ήταν και στο ίδιο στρα­τό­πε­δο με αυτούς που κατέ­λη­ξαν μετά στη ΝΔ. Ποιο στρα­τό­πε­δο; Μα αυτό της επι­χεί­ρη­σης διά­λυ­σης της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, την περί­ο­δο 1989–1991.

Μέχρι σήμε­ρα είχα­με «συνη­θί­σει» τον χαρα­κτη­ρι­σμό του «πρώ­ην Κνί­τη» να τον απο­δί­δουν κυρί­ως στον υπουρ­γό Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη, Τ. Θεο­δω­ρι­κά­κο, ξεχνώ­ντας τις άλλες μετα­γε­νέ­στε­ρες πολι­τι­κές του στέ­γες στον ΣΥΝ και επί χρό­νια στο ΠΑΣΟΚ.

Η αθλιό­τη­τα, όμως, ποτέ δεν έχει πάτο κι όλη η αντιΚ­ΚΕ εμπά­θεια πάντα θα σπά­ει και νέα ρεκόρ! Έτσι, λοι­πόν, σε ένα άρθρο – ρεσι­τάλ αθλιό­τη­τας, μέσα σε τρεις παρα­γρά­φους, στο οποίο η δημο­σιο­γρά­φος Χρ. Κοψί­νη της “Εφη­με­ρί­δας των Συντα­κτών” συν­δέ­ει στέ­λε­χος της ΝΔ και μελ­λο­ντι­κό υπο­ψή­φιο στις εκλο­γές με τον παι­δο­βια­στή, κατα­φέρ­νει να κάνει τρεις (!!!) ανα­φο­ρές στην ΚΝΕ. Όχι μία, αλλά τρεις, προ­κει­μέ­νου να θυμί­σει ‑δήθεν- την κοι­νή τους πορεία στην ΚΝΕ προ δεκα­ε­τιών. Δεν είμα­στε βέβαια σίγου­ροι αν η κοι­νή τους πορεία αφο­ρά μόνο την ΚΝΕ, πάντως η δημο­σιο­γρά­φος την ΚΝΕ επιλέγει.

Κατα­λα­βαί­νου­με, βέβαια, ότι η ανα­φο­ρά σε «πρώ­ην Κνί­τη» γίνε­ται για­τί η ΚΝΕ είναι “brand name” για τους φίλους και οπα­δούς του ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό το χρη­σι­μο­ποιούν κατά κόρον και καθ’ υπέρ­βα­ση διά­φο­ροι αρθρο­γρά­φοι — υπο­στη­ρι­κτές του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, θα ήταν του­λά­χι­στον πιο αντι­κει­με­νι­κοί, αν όλους αυτούς, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νου και αυτού που φωτο­γρα­φί­ζε­ται στο άρθρο, τους προσ­διό­ρι­ζαν με το πιο πρό­σφα­το πολι­τι­κό τους παρελ­θόν, όπως πρώ­ην ΣΥΝ, πρώ­ην ΠΑΣΟΚ κι όπου αλλού ίσως θήτευ­σαν. Άλλω­στε, σε αυτά τα κόμ­μα­τα σύχνα­ζαν και περι­διά­βαι­ναν τα τελευ­ταία 30 χρό­νια. Ποιος ο λόγος να φτά­νουν στα εφη­βι­κά και φοι­τη­τι­κά τους χρό­νια για να τους προσ­διο­ρί­σουν πολι­τι­κά; Εμείς ξέρου­με την απά­ντη­ση. Αυτοί πότε θα ξεπε­ρά­σουν το κόμπλεξ;

Υ.Γ.: Το ότι η δημο­σιο­γρά­φος της “Εφ.Συν.” υπήρ­ξε κάπο­τε συνο­δοι­πό­ρος στην ΚΝΕ με αυτόν που κατη­γο­ρεί, δεν έχει κατα­λά­βει ότι την τοπο­θε­τεί σε μία ειδι­κή κατη­γο­ρία μαζί του. Αυτή των «πρώ­ην», που δεν μπό­ρε­σαν ποτέ να είναι «νυν», για­τί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απαλ­λά­χτη­καν από την παρου­σία τους για να μπο­ρέ­σουν και οι ίδιοι να στα­διο­δρο­μή­σουν αλλού. Όπου μπο­ρεί και ό,τι μπο­ρεί ο καθένας…

Οδη­γη­τής

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο