Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΠΑΜΕ για τη συκοφάντηση της απεργίας από τον Μητσοτάκη

Σε σχό­λιό του, για τη δήλω­ση του Κυριά­κου Μητσο­τά­κη για τη σημε­ρι­νή απερ­γία, το Πανερ­γα­τι­κό Αγω­νι­στι­κό Μέτω­πο ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Για μια ακό­μα φορά, η κυβέρ­νη­ση φέρ­νει νομο­σχέ­διο που τσα­κί­ζει τα δικαιώ­μα­τα και τους μισθούς των πολ­λών για χάρη μιας χού­φτας επι­χει­ρη­μα­τιών και “επεν­δυ­τών”.

Γι’ αυτό ο πρω­θυ­πουρ­γός, αφού τα έχει βρει σε όλα με την ηγε­τι­κή ομά­δα της ΓΣΕΕ και όσους τάχα κατη­γο­ρεί ως “επαγ­γελ­μα­τί­ες συν­δι­κα­λι­στές”, προ­σπα­θεί να παρέμ­βει στις συλ­λο­γι­κές απο­φά­σεις και τη ζωή των συν­δι­κά­των, θέλει και απαι­τεί “σιγή νεκροταφείου”.

Το μήνυ­μα σήμε­ρα το πήρε, γι’ αυτό και ο πρω­θυ­πουρ­γός ενοχλήθηκε!

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!

Όλοι στον αγώνα».

***

Τις γνω­στές άθλιες συκο­φα­ντί­ες περί «ταλαι­πω­ρί­ας» από μια «μειο­ψη­φία» συν­δι­κα­λι­στών επι­στρά­τευ­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός, Κυρ. Μητσο­τά­κης, σε ανάρ­τη­σή του στο «twitter», για να στρα­φεί ενά­ντια στη σημε­ρι­νή πανερ­γα­τι­κή απερ­γία και τις συν­δι­κα­λι­στι­κές ελευθερίες.

Σέρ­νο­ντας πρώ­τος το γαϊ­τα­νά­κι της επί­θε­σης, ενά­ντια στο απερ­για­κό δικαί­ω­μα, απέ­δω­σε τις αντι­δρά­σεις για το «ανα­πτυ­ξια­κό πολυ­νο­μο­σχέ­διο», σε «επαγ­γελ­μα­τί­ες συν­δι­κα­λι­στές που έχουν χάσει την επα­φή τους με τον κόσμο της εργασίας».

Εμφά­νι­σε δε το ηλε­κτρο­νι­κό φακέ­λω­μα των εργα­ζο­μέ­νων, που προ­βλέ­πει το νομο­σχέ­διο, και την προ­σπά­θεια να μπουν στο γύψο οι απερ­γί­ες, ως απαί­τη­ση των ίδιων των εργα­ζο­μέ­νων που «επι­θυ­μούν περισ­σό­τε­ρη συμ­με­το­χή και δημο­κρα­τία στη λήψη απο­φά­σε­ων που τους αφο­ρούν». Βεβαί­ως, εάν η κυβέρ­νη­ση νοια­ζό­ταν για την αύξη­ση της συμ­με­το­χής των εργα­ζο­μέ­νων δεν θα προ­σπα­θού­σε να καταρ­γή­σει τις συλ­λο­γι­κές δια­δι­κα­σί­ες των Συνδικάτων…

mitsotakis6

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο