Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Ο Σωκράτης»: «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον…»

Τη νέα φασι­στι­κή — δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση της εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής σε βάρος μελών της Πανελ­λή­νιας Ένω­σης Ναυ­τών Εμπο­ρι­κού Ναυ­τι­κού (ΠΕΝΕΝ), οι οποί­οι κολ­λού­σαν αφί­σες του σωμα­τεί­ου τους, κατα­δι­κά­ζει απε­ρί­φρα­στα ο Σύλ­λο­γος Εκπαι­δευ­τι­κών ΠΕ Ανα­το­λι­κής Αττι­κής «ο Σωκράτης».

Ο Σύλ­λο­γος στο ψήφι­σμα κατα­δί­κης ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Η επί­θε­ση αυτή, η οποία είναι συνέ­χεια των πρό­σφα­των δολο­φο­νι­κών επι­θέ­σε­ών τους σε βάρος των μετα­να­στών εργα­τών στον Ασπρό­πυρ­γο, στο Μενί­δι, ενά­ντια στα στε­λέ­χη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στο Πέρα­μα, και άλλων εγκλη­μα­τι­κών ενερ­γειών, όπως η δολο­φο­νία του Π. Φύσ­σα, είχε ως απο­τέ­λε­σμα τον τραυ­μα­τι­σμό ενός εκ των αφι­σο­κολ­λη­τών. Η εγκλη­μα­τι­κή αυτή οργά­νω­ση συνε­χί­ζει να δρα με τα τάγ­μα­τα εφό­δου σε διά­φο­ρες λαϊ­κές γειτονιές.

Σοβα­ρές ευθύ­νες έχει η κυβέρ­νη­ση για­τί ανέ­χε­ται τα κρού­σμα­τα βίας και τρο­μο­κρα­τί­ας από τα τάγ­μα­τα εφό­δου της ΧΑ, αλλά και για την καθυ­στέ­ρη­ση της δια­δι­κα­σί­ας της δίκης της εγκλη­μα­τι­κής οργάνωσης.

Σε κάθε χώρο δου­λειάς, σε κάθε γει­το­νιά, οι φασί­στες και το δηλη­τή­ριο που σπέρ­νουν πρέ­πει να απο­μο­νω­θούν από τους εργα­ζό­με­νους, από το λαό.

Δυνα­μώ­νου­με την οργά­νω­ση του αγώ­να, την ταξι­κή αλλη­λεγ­γύη ενά­ντια στην πολι­τι­κή του κεφα­λαί­ου, που γεν­νά­ει και εκτρέ­φει τους απο­γό­νους του ναζισμού.

Μπρο­στά στον εορ­τα­σμό της 28ης του Οκτώ­βρη, ατσα­λώ­νου­με τη νέα γενιά, διδά­σκο­ντας την ηρω­ι­κή πάλη και νίκη των λαών στον Β’ Παγκό­σμιο πόλε­μο ενά­ντια στο φασι­στι­κό άξονα.

“Το φασι­σμό βαθιά κατά­λα­βέ τον, δεν θα πεθά­νει μόνος, τσά­κι­σέ τον…”».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο