Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σύμπραξη Νικολόπουλου — Βελόπουλου: Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι

Συνε­χί­ζο­νται οι διερ­γα­σί­ες στα ακρο­δε­ξιά μορ­φώ­μα­τα, ενό­ψει και των εκλο­γών της 25ης Ιού­νη. Τελευ­ταίο επει­σό­διο, η ανα­κοί­νω­ση από τον αντι­κομ­μου­νι­στή Νικο­λό­που­λο ότι θα συμπρά­ξει με την Ελ. Λύση του Βελό­που­λου, αφού πρώ­τα τις προη­γού­με­νες μέρες είχε ανοί­ξει μέτω­πο με την επί­σης αντι­δρα­στι­κή «Νίκη».

Σχο­λιά­ζο­ντας τη «μετα­γρα­φή», ο Δημή­τρης Αγγε­λό­που­λος, μέλος του Γρα­φεί­ου Περιο­χής Δυτι­κής Ελλά­δας του ΚΚΕ και υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής Αχα­ΐ­ας, σε ομι­λία του στη Δυτι­κή Αχα­ΐα σημεί­ω­σε ότι «κύλη­σε ο τέν­τζε­ρης και βρή­κε το καπά­κι. Ο Νίκος Νικο­λό­που­λος, γνω­στός γυρο­λό­γος πολι­τι­κός (ξεχά­σα­με με πόσα κόμ­μα­τα έχει κατέ­βει), αντι­κομ­μου­νι­στής και συκο­φά­ντης του ΚΚΕ και της δημο­τι­κής αρχής Πάτρας, ο οποί­ος εδώ και και­ρό προ­σπα­θού­σε να βρει ακρο­δε­ξιό απά­γκιο με πρό­σβα­ση στα βου­λευ­τι­κά έδρα­να, συμπα­ρα­τάσ­σε­ται με τον Κυριά­κο Βελό­που­λο και το κόμ­μα του στις εκλο­γές της 25ης Ιούνη.

Είναι η καλύ­τε­ρη από­δει­ξη για το πώς το σύστη­μα αξιο­ποιεί αυτόν τον χώρο, κρα­τώ­ντας πρό­σω­πα και κόμ­μα­τα “στον πάγο” ή σε “περι­φε­ρεια­κούς” ρόλους, μέχρι να ξανα­χρεια­στεί τις υπη­ρε­σί­ες τους.

Ο συγκε­κρι­μέ­νος αξιο­ποι­ή­θη­κε από το σύστη­μα πριν πέντε χρό­νια για να χτυ­πή­σει τον Πελε­τί­δη, αλλά το ανά­στη­μά του απο­δεί­χθη­κε πολύ μικρό για να σπι­λώ­σει τη δημο­τι­κή αρχή Πάτρας.

Ο λαός μας πρέ­πει να κατα­δι­κά­σει συνο­λι­κά, τόσο στις εκλο­γές όσο και σε κάθε χώρο δου­λειάς, στις γει­το­νιές, στις σχο­λές, στα σχο­λεία, κάθε είδους φασι­στι­κά, ακρο­δε­ξιά, ρατσι­στι­κά μορ­φώ­μα­τα, όποιο προ­σω­πείο κι αν φορούν. Να ενι­σχύ­σει ακό­μα περισ­σό­τε­ρο το ΚΚΕ στις εκλο­γές της 25ης Ιού­νη. Για­τί το ΚΚΕ παλεύ­ει ενά­ντια στο σύστη­μα που θρέ­φει στον κόρ­φο του τους διά­φο­ρους “Νικο­λό­που­λους” και λοι­πούς “χρή­σι­μους”, για να τους αξιο­ποιεί όπο­τε τους χρειάζεται».

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο