Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Απάνθρωπος συμβιβασμός για το Προσφυγικό, μετά από πολύωρο παζάρι

Σε συμ­βι­βα­σμό για τη δια­χεί­ρι­ση του Προ­σφυ­γι­κού ‑στη βάση της έντα­σης της κατα­στο­λής και του εγκλω­βι­σμού- κατέ­λη­ξαν οι ηγέ­τες της ΕΕ, έπει­τα από ένα άθλιο παζά­ρι στις πλά­τες των ξεριζωμένων.

Οι συνο­μι­λί­ες ολο­κλη­ρώ­θη­καν τα ξημε­ρώ­μα­τα, μετά από πολύ­ω­ρες δια­πραγ­μα­τεύ­σεις, και αφού η Ιτα­λία είχε μπλο­κά­ρει τα αρχι­κά Συμπε­ρά­σμα­τα της Συνό­δου Κορυ­φής της ΕΕ.

Με τις έως τώρα πλη­ρο­φο­ρί­ες, ο συμ­βι­βα­σμός προ­βλέ­πει τη δημιουρ­γία κοι­νών κέντρων υπο­δο­χής μετα­να­στών κλει­στού τύπου, σε εθε­λο­ντι­κή βάση, εντός των συνό­ρων της ΕΕ, αλλά και εντός τρί­των χωρών όπου θα εξε­τά­ζο­νται οι αιτή­σεις ασύ­λου. Επί­σης, θα υπάρ­χουν περιο­ρι­σμοί στην ελευ­θε­ρία κίνη­σης των μετα­να­στών από τη μια χώρα στην άλλη, αυστη­ρο­ποί­η­ση των ελέγ­χων στα εξω­τε­ρι­κά σύνο­ρα της ΕΕ, εντα­τι­κο­ποί­η­ση των διμε­ρών συμ­φω­νιών με τις χώρες από τις οποί­ες προ­έρ­χο­νται οι πρό­σφυ­γες και οι μετα­νά­στες για την επι­στρο­φή τους, καθώς και αυξη­μέ­νη χρη­μα­το­δό­τη­ση σε χώρες όπως η Τουρ­κία, το Μαρό­κο και σε άλλες χώρες της Βόρειας Αφρικής.

«Όλα τα μέτρα στο πλαί­σιο αυτών των ελεγ­χό­με­νων κέντρων, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων των μετα­κι­νή­σε­ων και των μετε­γκα­τα­στά­σε­ων, θα λαμ­βά­νο­νται σε εθε­λο­ντι­κή βάση», ανα­φέ­ρει το Κεί­με­νο Συμπε­ρα­σμά­των της Συνόδου.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο