Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σύσκεψη Μαξίμου για Covid-19:Υποτυπώδη μέτρα και ενοχοποίηση των πολιτών

Ενα­πο­θέ­το­ντας την ευθύ­νη για την αύξη­ση των κρου­σμά­των «στον επι­κίν­δυ­νο εφη­συ­χα­σμό» και στα «απα­ρά­δε­κτα φαι­νό­με­να χαλά­ρω­σης», δηλα­δή στον ίδιο το λαό, η κυβέρ­νη­ση ανα­κοί­νω­σε ορι­σμέ­να υπο­τυ­πώ­δη μέτρα προ­στα­σί­ας από τον κορο­νο­ϊό, τα οποία αφο­ρούν τις αφί­ξεις επι­σκε­πτών από τις βαλ­κα­νι­κές χώρες.

Μετά από σύσκε­ψη του πρω­θυ­πουρ­γού με κυβερ­νη­τι­κά στε­λέ­χη, ανα­κοι­νώ­θη­κε πως όσοι εισέρ­χο­νται για μη ουσιώ­δεις λόγους από το συνο­ρια­κό φυλά­κιο του Προ­μα­χώ­να, από τις 6 το πρωί της Τρί­της 14 Ιού­λη, υπο­χρε­ού­νται να επι­δει­κνύ­ουν αρνη­τι­κό απο­τέ­λε­σμα μορια­κού ελέγ­χου (PCR) για τον κορο­νο­ϊό, που να έχει διε­νερ­γη­θεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσο­δό τους στην Ελλάδα.

Για τις αερο­πο­ρι­κές μετα­φο­ρές απο­φα­σί­στη­κε πως ο ελά­χι­στος χρό­νος συμπλή­ρω­σης της φόρ­μας εντο­πι­σμού επι­βα­τών (PLF) περιο­ρί­ζε­ται στις 24, από 48 ώρες, πριν την άφι­ξη στην Ελλά­δα. Φυσι­κά, ούτε λόγος δεν γίνε­ται από την κυβέρ­νη­ση για ποιο ουσια­στι­κά μέτρα για τους επι­σκέ­πτες που έρχο­νται αερο­πο­ρι­κώς, μη τυχόν και κιν­δυ­νεύ­σει ο στό­χος της «επα­νεκ­κί­νη­σης του τουρισμού».

Από την κυβέρ­νη­ση υπο­στη­ρί­ζουν πως θα ενι­σχυ­θεί ο αριθ­μός των ελέγ­χων για την τήρη­ση των υγειο­νο­μι­κών πρω­το­κόλ­λων, τα οποία πάντως είναι αρκε­τά «ευέ­λι­κτα» και προ­σαρ­μο­σμέ­να στις αξιώ­σεις των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων του του­ρι­σμού, αφή­νο­ντας επί της ουσί­ας έκθε­τους τους εργα­ζό­με­νους, τους κατοί­κους και τους επισκέπτες.

Επι­χει­ρώ­ντας να φέρει στα μέτρα του την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, ο Κυρ. Μητσο­τά­κης υπο­στή­ρι­ξε ότι «δεν επι­τρέ­πε­ται καμία χαλά­ρω­ση. Το άνοιγ­μα της χώρας πρέ­πει να γίνε­ται με πρώ­το μέλη­μα την ασφά­λεια τόσο για τους επι­σκέ­πτες, όσο και για τους κατοί­κους των του­ρι­στι­κών προορισμών».

Από την πλευ­ρά του, ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος Στ. Πέτσας φρό­ντι­σε να πετά­ξει το «μπα­λά­κι» από την κυβέρ­νη­ση. «Η αύξη­ση στα εισα­γό­με­να και στα εσω­τε­ρι­κά κρού­σμα­τα κορο­νοϊ­ού χτυ­πά καμπά­να κιν­δύ­νου. Απαι­τεί να βάλου­με φρέ­νο στον επι­κίν­δυ­νο εφη­συ­χα­σμό. Διό­τι ο κορο­νο­ϊ­ός δεν έφυ­γε. Είναι εδώ, και τρέ­φε­ται από τα απα­ρά­δε­κτα φαι­νό­με­να χαλά­ρω­σης», δήλωσε.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο