Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κοροναϊό — Τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν

Πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε το Σάβ­βα­το στο Μέγα­ρο Μαξί­μου η ημε­ρή­σια σύσκε­ψη υπό τον Πρω­θυ­πουρ­γό Κυριά­κο Μητσο­τά­κη για την εξέ­λι­ξη της εξά­πλω­σης του κορω­νοϊ­ού και την υλο­ποί­η­ση των μέτρων αντι­με­τώ­πι­σής του.

Οι αποφάσεις

Στη διάρ­κεια της σύσκε­ψης έγι­νε εκτί­μη­ση της εφαρ­μο­γής από τους πολί­τες, των μέτρων που έχουν ανα­κοι­νω­θεί, και τονί­στη­κε η ανά­γκη για περαι­τέ­ρω ενη­μέ­ρω­ση τους, ώστε να απο­φεύ­γουν το συνω­στι­σμό και να τηρούν τις απο­στά­σεις σε χώρους, των οποί­ων δεν έχει δια­κο­πεί η λει­τουρ­γία όπως τα super markets και τα Μέσα Μαζι­κής Μετα­φο­ράς, που πρέ­πει να λει­τουρ­γούν με το 50% των επιβατών.

Στα­μα­τούν επί­σης, όσες πτή­σεις λει­τουρ­γούν ακό­μη, από και προς την Ιτα­λία. Ζητή­θη­κε η αυστη­ρο­ποί­η­ση των ελέγ­χων για εκεί­νους που παρα­βιά­ζουν το νόμο δεί­χνο­ντας αντι­κοι­νω­νι­κή συμπεριφορά.

Απο­φα­σί­στη­κε η αύξη­ση του προ­σω­πι­κού της υπη­ρε­σί­ας 1135, έγι­νε ενη­μέ­ρω­ση για τις ενέρ­γειες που έχουν γίνει σε διμε­ρές κρα­τι­κό επί­πε­δο για την προ­μή­θεια πρό­σθε­του ιατρι­κού υλι­κού και συζη­τή­θη­κε ο καλύ­τε­ρος συντο­νι­σμός με τους δήμους για την λει­τουρ­γία του προ­γράμ­μα­τος ‘Βοή­θεια στο Σπί­τι” προ­κει­μέ­νου να παρέ­χο­νται πρό­σθε­τες υπη­ρε­σί­ες στους ηλικιωμένους.

Συζη­τή­θη­κε επί­σης η πορεία ενί­σχυ­σης του συστή­μα­τος Υγεί­ας με για­τρούς και νοση­λευ­τές. Μέχρι σήμε­ρα έχουν προ­σλη­φθεί 248 για­τροί και νοση­λευ­τές, ενώ βρί­σκο­νται σε δια­δι­κα­σία πρό­σλη­ψης άλλοι 929 οι οποί­οι θα βρί­σκο­νται στις θέσεις τους εντός της ερχό­με­νης εβδομάδας.

Στη σύσκε­ψη μετεί­χαν, ο Υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών Νίκος Δέν­διας, ο Υπουρ­γός Υγεί­ας, Βασί­λης Κικί­λιας, ο Υπουρ­γός Υπο­δο­μών και Μετα­φο­ρών Κώστας Καρα­μαν­λής, ο Υπουρ­γός Επι­κρα­τεί­ας Γιώρ­γος Γερα­πε­τρί­της, ο Υφυ­πουρ­γός Υγεί­ας Βασί­λης Κοντο­ζα­μά­νης, ο Υφυ­πουρ­γός παρά τω Πρω­θυ­πουρ­γώ, αρμό­διος για τον Συντο­νι­σμό του Κυβερ­νη­τι­κού Έργου, Άκης Σκέρ­τσος, ο Καθη­γη­τής Λοι­μω­ξιο­λο­γί­ας Σωτή­ρης Τσιό­δρας, ο Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας Νίκος Χαρ­δα­λιάς, η Διευ­θύ­ντρια του Διπλω­μα­τι­κού Γρα­φεί­ου του Πρω­θυ­πουρ­γού Ελέ­νη Σου­ρα­νή και ο Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας του Πρω­θυ­πουρ­γού Γρη­γό­ρης Δημητριάδης.

Σε καθη­με­ρι­νή βάση, ξεκι­νώ­ντας από αύριο, θα γίνε­ται στις 18.00 ενη­μέ­ρω­ση των πολι­τών από τον Καθη­γη­τή Λοι­μω­ξιο­λο­γί­ας Σωτή­ρη Τσιό­δρα και τον Γενι­κό Γραμ­μα­τέα Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, Νίκο Χαρδαλιά.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο