Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σ. Αραβία: Άκουσον άκουσον, υποχρεώνουν τον άντρα να ειδοποιήσει με SMS την γυναίκα όταν την χωρίζει!!!

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της //

Οι Επα­να­στα­τι­κές Αλλα­γές που αφο­ρούν τις γυναί­κες συνε­χί­ζο­νται στην Σαου­δι­κή Αραβία.

Δεν φτά­νει που:

- το 2015 απέ­κτη­σαν δικαί­ω­μα ψήφου, όπως και να συμ­με­τέ­χουν σε προ­ε­κλο­γι­κές συγκε­ντρώ­σεις χωρίς να παρευ­ρί­σκο­νται όμως άντρες στο ακροατήριο.

-τον Ιού­νιο του 2018 να έχουν το δικαί­ω­μα να οδη­γούν αυτοκίνητο

-να συμ­με­τέ­χουν στον αθλη­τι­σμό και να κάνουν ποδήλατο..

- τώρα από τις αρχές του 2019 έχουν το δικαί­ω­μα να πλη­ρο­φο­ρού­νται με SMS ή μπαί­νο­ντας σε ειδι­κή ιστο­σε­λί­δα να μαθαί­νουν αν είναι ακό­μη παντρε­μέ­νες ή τις έχουν χωρίσει.

Δεν είναι όπως παλιά που το μάθαι­νες από την γει­το­νιά ή από τον μου­φτή! Ο άντρας είναι υπο­χρε­ω­μέ­νος να στεί­λει SMS στην γυναί­κα που χωρί­ζει ή ακό­μη, να μπαί­νει η γυναί­κα στην ειδι­κή ιστο­σε­λί­δα για να βλέ­πει αν είναι ακό­μη παντρεμένη.

Μένουν μερι­κές “λεπτο­μέ­ρειες” ακό­μη όπως να μπο­ρούν οι γυναίκες:

  •  να παντρευ­τούν ή να χωρί­σουν χωρίς την έγκρι­ση του άνδρα κηδε­μό­να τους που μπο­ρεί να είναι ο πατέ­ρας, ο μεγά­λος αδερ­φός, ένας θεί­ος κλπ κλπ.
  • να ταξι­δέ­ψουν χωρίς την έγκρι­ση, να ανοί­ξουν λογα­ρια­σμό τρα­πέ­ζης χωρίς έγκρι­ση, το ίδιο και για να πιά­σουν δου­λειά, να κάνουν προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη εγχεί­ρη­ση (!) να απο­κτή­σουν δια­βα­τή­ριο ή ταυτότητα.

Μερι­κές άλλες “λεπτο­μέ­ρειες” είναι ότι σήμε­ρα έχουν την κηδε­μο­νία των παι­διών μέχρι 7 χρο­νών για τα αγό­ρια και 9 για τα κορί­τσια μετά τον χωρι­σμό. Μετά την χάνουν και τα ανα­λαμ­βά­νει ο πατέ­ρας να τα δια­παι­δα­γω­γή­σει με την βοή­θεια των φωτι­σμέ­νων βασι­λιά­δων και τους νόμους της σαρί­ας και την wahhaba.

Ακό­μη θα μπορούσαν:

  • να συνα­ντούν ελεύ­θε­ρα άντρες, εξαι­ρού­νται τα Νοσο­κο­μεία, οι τρά­πε­ζες και τα φαρ­μα­κεία, εκεί είναι ελεύθερα.
  • να φαί­νο­νται τα μαλ­λιά τους, να φορά­νε παντε­λό­νια, να φαί­νο­νται ολό­γυ­μνα τα..μπράτσα τους!
  • να απο­κτή­σουν ίσο δικαί­ω­μα μαρ­τυ­ρί­ας στα δικα­στή­ρια αφού πηγαί­νουν δυό δυό, μιας και η μαρ­τυ­ρία του ανδρός ισού­ται με 2 γυναικών.
  • να παίρ­νουν το ίδιο μερί­διο κλη­ρο­νο­μιάς και όχι το μισό από ότι οι άντρες αδέρ­φια τους.

saudi

Όποια γυναί­κα παρα­βιά­ζει αυτές τις “λεπτο­μέ­ρειες” κιν­δυ­νεύ­ει από δημό­σιο μαστί­γω­μα μέχρι δημό­σια εκτέ­λε­ση με λιθοβολισμό.

Να υπεν­θυ­μί­σου­με ότι το 2017 εκλέ­χθη­κε η Σ.Αραβία στην επι­τρο­πή του ΟΗΕ για τα δικαιώ­μα­τα των γυναικών(!).

Κάποιες από αυτές οι “λεπτο­μέ­ρειες” ενο­χλούν τους φίλους Δυτι­κούς που πιέ­ζουν την Σαου­δι­κή Αρα­βία να κάνει μερι­κές υπο­χω­ρή­σεις σε σχέ­ση με τις γυναί­κες. Δεν τους ενο­χλούν καθό­λου πόσα παι­διά σκο­τώ­νουν οι βόμ­βες και ο οπλι­σμός που που­λά­νε σε μεγέ­θη δισε­κα­τομ­μυ­ρί­ων, όπως στην Υεμέ­νη, στον καλύ­τε­ρο πελά­τη και σύμ­μα­χό τους, ιδρυ­τή, χρη­μα­το­δό­τη και υπο­στη­ρι­κτή του ΙΣΙΣ και των άλλων τρο­μο­κρα­τι­κών ισλα­μι­κών οργανώσεων.

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο