Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σ. Ζαριανόπουλος: Η Χρυσή Αυγή στηρίζει το κεφάλαιο και τη λογική της εκμετάλλευσης των εργαζομένων

Δεν μπο­ρείς να αντι­με­τω­πί­σεις την ακρο­δε­ξιά με αυτούς που ευθύ­νο­νται για την άνο­δό της, ανέ­φε­ρε ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ, Σωτή­ρης Ζαρια­νό­που­λος, σε συνέ­ντευ­ξη που παρα­χώ­ρη­σε στο ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό «Κανά­λι 1», την Πέμ­πτη 1 Νοέμ­βρη. «Η ακρο­δε­ξιά ανε­βαί­νει για­τί αξιο­ποιεί την απο­γο­ή­τευ­ση που δημιουρ­γεί­ται σε λαϊ­κά στρώ­μα­τα, μέσα από μια πολι­τι­κή η οποία κυριο­λε­κτι­κά κατα­δι­κά­ζει τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα στη φτώ­χεια, στην ανερ­γία, στη λιτό­τη­τα, στη μιζέ­ρια», είπε.

Επί­σης, τόνι­σε πως η ακρο­δε­ξιά «είναι το σιδε­ρέ­νιο χέρι του συστή­μα­τος», δηλα­δή είναι «ο τρό­πος με τον οποίο σε περι­πτώ­σεις κρί­σης και αστά­θειας του πολι­τι­κού συστή­μα­τος το ίδιο το σύστη­μα απει­λεί με την ακρο­δε­ξιά ότι μπο­ρεί και έχει πιο σιδε­ρέ­νιο χέρι για να επι­βά­λει αυτή την πολι­τι­κή υπέρ του μεγά­λου κεφαλαίου».

Ανα­φε­ρό­με­νος στη συνταγ­μα­τι­κή ανα­θε­ώ­ρη­ση εκτί­μη­σε ότι θα απο­τε­λέ­σει την αφορ­μή για μια νέα «κοκο­ρο­μα­χία», προ­κει­μέ­νου «να οδη­γη­θού­με με πλα­στά διλήμ­μα­τα» στις εκλο­γές. Πρό­σθε­σε πως οι προ­τά­σεις του ΣΥΡΙΖΑ «δεν αλλά­ζουν προς το καλύ­τε­ρο, αλλά προς το αντι­λαϊ­κό­τε­ρο το Σύνταγμα».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο