Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σ. Πουλικόγιαννης: Με ευθύνη κυβερνήσεων και εφοπλιστών «μετριόμαστε και είμαστε λιγότεροι» (VIDEO)

«Υπάρ­χει μια ζυγα­ριά που στη μια πλευ­ρά μπαί­νουν τα σακού­λια με τα ευρώ και στην άλλη οι ζωές μας. Η μια πλευ­ρά φου­σκώ­νει και στην άλλη μετριό­μα­στε και είμα­στε λιγό­τε­ροι», τόνι­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο Σωτή­ρης Που­λι­κό­γιαν­νης, πρό­ε­δρος του Συν­δι­κά­του Μετάλ­λου Αττι­κής, μιλώ­ντας την Τρί­τη 30 Μάη στο «Κontra» με αφορ­μή τον νεκρό εργά­τη στη Ζώνη.

Σημεί­ω­σε ότι εδώ και χρό­νια οι εργα­ζό­με­νοι προ­χω­ρούν σε κινη­το­ποι­ή­σεις και απερ­γί­ες με τα ίδια αιτή­μα­τα που κατέ­βη­καν στην απερ­γία τόσο χθες όσο και σήμε­ρα, καθώς αυτά δεν έχουν υλο­ποι­η­θεί. To πρώ­το στην ιεράρ­χη­ση των αιτη­μά­των είναι τα μέτρα για την προ­στα­σία της ζωής των εργα­ζο­μέ­νων στους χώρους δουλειάς.

Ο Σ. Που­λι­κό­γιαν­νης τόνι­σε ότι το Συν­δι­κά­το είχε προει­δο­ποι­ή­σει, καθώς τα ατυ­χή­μα­τα αυξά­νο­νταν στους χώρους δου­λειάς, η πίε­ση για περισ­σό­τε­ρη και πιο γρή­γο­ρη δου­λειά είναι μεγά­λη και οι έλεγ­χοι είναι ελλιπείς.

Επι­σή­μα­νε ότι από τον Μάρ­τη του 2015, επί κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ, το Συν­δι­κά­το ζητού­σε να γίνο­νται έλεγ­χοι στους χώρους δου­λειάς όλο το 24ωρο και τα Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κα, ωστό­σο είναι αίτη­μα των εφο­πλι­στών και των εργο­λά­βων να μειω­θούν οι έλεγ­χοι για να γίνε­ται πιο γρή­γο­ρα και πιο φθη­νά η δουλειά.

Οι εργα­ζό­με­νοι με τον αγώ­να τους κατά­φε­ραν να έχουν μια καλή Συλ­λο­γι­κή Σύμ­βα­ση υπο­γράμ­μι­σε ο Σ. Που­λι­κό­γιαν­νης, ωστό­σο με ευθύ­νη τόσο της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ όσο και της κυβέρ­νη­σης ΝΔ δεν έχει γίνει υποχρεωτική.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο