Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σ.Τάσσος: Η Πανσαμιακή κινητοποίηση θα εκφράσει την αντίθεση στη μετατροπή των νησιών σε χώρους εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών

«Χαι­ρε­τί­ζω και δηλώ­νω τη συστρά­τευ­σή μου με τους φορείς της Σάμου που καλούν σε κινη­το­ποί­η­ση όλο το λαό του νησιού, στις 7 Φεβρουα­ρί­ου διεκ­δι­κώ­ντας: Να κλεί­σει το hot spot, να απε­γκλω­βι­στούν όλοι οι πρό­σφυ­γες και οι μετα­νά­στες από το νησί και να καλυ­φθούν οι μεγά­λες ελλεί­ψεις που υπάρ­χουν σε ιατρι­κό — νοση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό και σε εξο­πλι­σμό στο νοσο­κο­μείο και τις άλλες δομές υγεί­ας του νησιού», δήλω­σε ο Σταύ­ρος Τάσ­σος, βου­λευ­τής του ΚΚΕ και υπο­ψή­φιος περι­φε­ρειάρ­χης Β. Αιγαί­ου με τη «Λαϊ­κή Συσπείρωση».

«Η επι­τυ­χία της κινη­το­ποί­η­σης θα εκφρά­σει την αντί­θε­ση των λαϊ­κών δυνά­με­ων στην επι­λο­γή της κυβέρ­νη­σης και της ΕΕ να μετα­τρέ­ψουν τα νησιά του Αιγαί­ου σε χώρους εγκλω­βι­σμού προ­σφύ­γων και μετα­να­στών. Θα δώσει απο­στο­μω­τι­κή απά­ντη­ση στις δυνά­μεις εκεί­νες, που εκμε­ταλ­λευό­με­νοι την ανθρώ­πι­νη ανέ­χεια, αξιο­ποιούν τον εγκλω­βι­σμό για να παρα­σύ­ρουν συνει­δή­σεις, να δια­σπεί­ρουν το ρατσι­στι­κό και φασι­στι­κό τους δηλη­τή­ριο κατά των ξερι­ζω­μέ­νων θυμά­των από τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους και την κατα­λή­στευ­ση των χωρών τους», κατα­λή­γει στη δήλω­σή του ο Σ. Τάσσος.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο