Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τέλη Απριλίου αρχίζουν τα πρώτα τεστ εμβολίου για τον κορονοϊό στον άνθρωπο

Στο τέλος του Απρι­λί­ου θα ξεκι­νή­σουν τα πρώ­τα τεστ εμβο­λί­ου για τον κορο­νο­ϊό στον άνθρω­πο και θα είναι απο­τέ­λε­σμα συνερ­γα­σί­ας της ιτα­λι­κής εται­ρί­ας Advent ‑Irbm με το ινστι­τού­το Jenner του πανε­πι­στη­μί­ου της Οξφόρ­δης, όπως ανα­κοί­νω­σε ο διευ­θύ­νων σύμ­βου­λος της ιτα­λι­κής εται­ρί­ας, Πιέ­ρο Ντι Λορέντσο.

Όπως τόνι­σε, ο στό­χος είναι να μπο­ρέ­σει να ξεκι­νή­σει η χορή­γη­ση του εμβο­λί­ου από τον Σεπτέμ­βριο σε νοση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό και δυνά­μεις ασφα­λεί­ας, έστω και αν δεν θα έχει ακό­μη ολο­κλη­ρω­θεί όλη η πει­ρα­μα­τι­κή φάση, διό­τι οι πολί­τες αυτοί ανή­κουν σε κατη­γο­ρί­ες αυξη­μέ­νου κινδύνου.

Το εμβό­λιο θα απο­στα­λεί από την Πομέ­τσια, κοντά στη Ρώμη, στη Βρε­τα­νία, όπου θα ξεκι­νή­σουν τεστ σε 550 υγιείς εθελοντές.

Ο Ντι Λορέν­τσο πρό­σθε­σε ότι βρί­σκε­ται σε προ­χω­ρη­μέ­νη φάση η χρη­μα­το­δό­τη­ση από μέρους μεγά­λων διε­θνών επεν­δυ­τών και μιας σει­ράς κυβερ­νή­σε­ων, για να επι­τα­χυν­θεί η ανά­πτυ­ξη και παρα­γω­γή του εμβο­λί­ου. Σύμ­φω­να με τον υπεύ­θυ­νο της εται­ρί­ας Advent- Irbm, έχει ήδη εξα­κρι­βω­θεί με επαρ­κή στοι­χεία η μη τοξι­κό­τη­τα του συγκρι­μέ­νου εμβο­λί­ου και για τον λόγο αυτό απο­φα­σί­σθη­κε να αρχί­σει αμέ­σως η πει­ρα­μα­τι­κή φάση στον άνθρωπο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο