Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τέλος δεν έχει αυτή η τραγωδία: Νέο ναυάγιο στα ανοικτά της Λιβύης με 114 αγνοούμενους

Νέο ναυά­γιο σημειώ­θη­κε στα ανοι­κτά της Λιβύ­ης, με 114 αγνο­ού­με­νους, σύμ­φω­να με την Ύπα­τη Αρμο­στεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Όπως μετα­δί­δουν τα ιτα­λι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης, οι δια­σω­θέ­ντες είναι 16, και μετα­φέρ­θη­καν λίγο νωρί­τε­ρα στην Τρίπολη.

Συνο­λι­κά, απο­βι­βά­σθη­καν σήμε­ρα στην λιβυ­κή πρω­τεύ­ου­σα, 276 μετα­νά­στες και πρό­σφυ­γες που δια­σώ­θη­καν σε διά­φο­ρες επιχειρήσεις.

Στην παρού­σα φάση, πλέ­ον, την ευθύ­νη για τις επι­χει­ρή­σεις αυτές, στην λιβυ­κή ζώνη έρευ­νας και διά­σω­σης, έχει μόνον η λιβυ­κή ακτοφυλακή.

Περισ­σό­τε­ροι από 1.000 πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες έχουν πνι­γεί μέχρι στιγ­μής φέτος στη Μεσό­γειο στην προ­σπά­θειά τους να φτά­σουν από τη Λιβύη στην Ευρώ­πη, με μεγά­λη αύξη­ση στη ροή τους να κατα­γρά­φε­ται τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες καθώς προ­σπα­θούν να προ­λά­βουν τη σκλή­ρυν­ση της στά­σης της ΕΕ, ανα­κοί­νω­σε χθες αργά ο Διε­θνής Οργα­νι­σμός για τη Μετανάστευση.

Περί­που 204 άνθρω­ποι έχουν πνι­γεί τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες αφού επι­βι­βά­στη­καν από δια­κι­νη­τές σε μη ασφα­λή πλοιά­ρια, με 103 να χάνουν τη ζωή τους σε ένα ναυά­γιο την Παρα­σκευή και πολ­λούς άλλους να πνί­γο­νται χθες όταν μια φου­σκω­τή βάρ­κα ανα­τρά­πη­κε ανα­το­λι­κά της Τρί­πο­λης με 41 πρό­σφυ­γες να διασώζονται.

«Κατα­γρά­φε­ται μια ανη­συ­χη­τι­κή αύξη­ση στον αριθ­μό των θανά­των στα ανοι­κτά των ακτών της Λιβύ­ης», επε­σή­μα­νε σε ανα­κοί­νω­σή του ο Οτμάν Μπελ­μπέι­σι, επι­κε­φα­λής της απο­στο­λής του ΔΟΜ για τη Λιβύη.

«Οι δια­κι­νη­τές εκμε­ταλ­λεύ­ο­νται την απελ­πι­σία των προ­σφύ­γων να φύγουν προ­τού η Ευρώ­πη λάβει περαι­τέ­ρω μέτρα για να εμπο­δί­σει τον διά­πλου της Μεσογείου».

Εξή­ντα τρεις αγνο­ού­με­νοι από νέο ναυά­γιο που σημειώ­θη­κε στ’ ανοι­κτά των λιβυ­κών ακτών

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο