Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τέλος οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους από 5 Μαρτίου

Παραμένει ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Στη σημε­ρι­νή συνε­δρί­α­ση της η Επι­τρο­πή Εμπει­ρο­γνω­μό­νων υπό την γενι­κή γραμ­μα­τέα Δημό­σιας Υγεί­ας, Ειρή­νη Αγα­πη­δά­κη, ειση­γή­θη­κε την άρση της υπο­χρε­ω­τι­κής χρή­σης μάσκας στους εξω­τε­ρι­κούς χώρους.

Ωστό­σο, παρα­μέ­νει ως ισχυ­ρή σύστα­ση η χρή­ση μάσκας σε εξω­τε­ρι­κούς χώρους με συνω­στι­σμό καθώς και σε άτο­μα με παρά­γο­ντες κιν­δύ­νου για σοβα­ρή νόσο και ανεμ­βο­λί­α­στα άτομα.

Η εισή­γη­ση της Επι­τρο­πής γίνε­ται απο­δε­κτή από την κυβέρ­νη­ση και οι λεπτο­μέ­ρειες θα διευ­κρι­νί­σουν στην υπό έκδο­ση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρ­μο­γή από το Σάβ­βα­το 05.03.2022.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες η ΚΥΑ θα περι­λαμ­βά­νει άρση των περιο­ρι­σμών στα μέσα μαζι­κής μετα­φο­ράς, όσον αφο­ρά την πλη­ρό­τη­τά τους, η οποία επι­στρέ­φει στο 100%.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Στη σημε­ρι­νή συνε­δρί­α­ση της η Επι­τρο­πή Εμπει­ρο­γνω­μό­νων υπό την Γενι­κή Γραμ­μα­τέα Δημό­σιας Υγεί­ας, Ειρή­νη Αγα­πη­δά­κη ειση­γή­θη­κε την άρση της υπο­χρε­ω­τι­κής χρή­σης μάσκας στους εξω­τε­ρι­κούς χώρους. Παρα­μέ­νει όμως, ως ισχυ­ρή σύστα­ση η χρή­ση μάσκας σε εξω­τε­ρι­κούς χώρους με συνω­στι­σμό καθώς και σε άτο­μα με παρά­γο­ντες κιν­δύ­νου για σοβα­ρή νόσο και ανεμ­βο­λί­α­στα άτομα.

Η εισή­γη­ση της Επι­τρο­πής γίνε­ται απο­δε­κτή από την Κυβέρ­νη­ση και οι λεπτο­μέ­ρειες θα διευ­κρι­νί­σουν στην υπό έκδο­ση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρ­μο­γή από το Σάβ­βα­το 05.03.2022».

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο