Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Τέσσερις εποχές» για μικρούς και μεγάλους διαδικτυακά από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Ένα δια­χρο­νι­κό αρι­στούρ­γη­μα που υμνεί τις εναλ­λα­γές της φύσης και την κυκλι­κό­τη­τα του χρό­νου, οι «Τέσ­σε­ρις επο­χές» του Αντό­νιο Βιβάλ­ντι, προ­βάλ­λο­νται στην GNO TV, τη δια­δι­κτυα­κή τηλε­ό­ρα­ση της Εθνι­κής Λυρι­κής Σκη­νής, μέσα από μια πρω­τό­τυ­πη παρά­στα­ση που καλ­λιερ­γεί το σεβα­σμό και την αγά­πη για τη φύση και το περι­βάλ­λον, με την υπο­γρα­φή της θεα­τρι­κής ομά­δας «Patari Project».

Οι «Τέσ­σε­ρις επο­χές», ένα από τα πιο δημο­φι­λή έργα της μπα­ρόκ μου­σι­κής, ενθου­σί­α­σαν μικρούς και μεγά­λους σε μια σει­ρά επι­τυ­χη­μέ­νων παρα­στά­σε­ων (Νοέμ­βρης 2019 — Γενά­ρης 2020) στην Εναλ­λα­κτι­κή Σκη­νή της ΕΛΣ. Λόγω της παν­δη­μί­ας, οι παρα­στά­σεις που είχε προ­γραμ­μα­τι­στεί να παρου­σια­στούν στο κοι­νό σε επα­νά­λη­ψη από τον Νοέμ­βρη του 2020 έως τον Γενά­ρη του 2021 δεν πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν. Ωστό­σο, η παρά­στα­ση βιντε­ο­σκο­πή­θη­κε στα μέσα Δεκέμ­βρη 2020 στην Εναλ­λα­κτι­κή Σκη­νή και έρχε­ται να συνε­χί­σει το ταξί­δι της στην GNO TV, προ­σφέ­ρο­ντας μια νέα ψηφια­κή εμπειρία.

Η παρά­στα­ση είναι δια­θέ­σι­μη στο nationalopera.gr/GNOTV μέχρι το τέλος της χρο­νιάς, με δυνα­τό­τη­τα επι­λο­γής ελλη­νι­κών ή αγγλι­κών υπό­τι­τλων. Εισι­τή­ρια στην τιμή των 5 ευρώ δια­τί­θε­νται στο https://ticketservices.gr και στο https://tickets.public.gr

Στην GNO TV δια­τί­θε­νται αυτήν την περί­ο­δο συνο­λι­κά 13 παρα­γω­γές όπε­ρας, χορού, μου­σι­κού θεά­τρου, θεά­μα­τα για παι­διά, συναυ­λί­ες κ.ά. Πρό­κει­ται για μια on demand πλατ­φόρ­μα που παρέ­χει στους θεα­τές τη δυνα­τό­τη­τα να βλέ­πουν παρα­στά­σεις της ΕΛΣ σε όποιο χρό­νο επι­λέ­ξουν και όσες φορές επι­θυ­μούν, στο διά­στη­μα ενός μήνα από την πρώ­τη προ­βο­λή, ενώ παρα­μέ­νουν δια­θέ­σι­μες στο κοι­νό για αρκε­τούς μήνες.

Αυτήν την περί­ο­δο είναι δια­θέ­σι­μες με εισι­τή­ριο οι παρα­στά­σεις «Μαντά­μα Μπα­τερ­φλάι», «Ντον Τζιο­βά­νι», «Τέσ­σε­ρις επο­χές», «Ρέκ­βιεμ Αχμά­το­βα & Η επέ­τειος», «Λευ­κό ρόδο», «Το λυκό­φως των χρε­ών», «Ο μικά­δος», «Ο πρί­γκι­πας Ιβάν και το που­λί της φωτιάς», «Το αηδό­νι του αυτοκράτορα».

Παράλ­λη­λα είναι δια­θέ­σι­μες για δωρε­άν προ­βο­λές οι παρα­στά­σεις «Οχι! Δεν θα μας μπεί­τε στη μύτη!», Ρεσι­τάλ πιά­νου του Στέ­φα­νου Θωμό­που­λου, Ρεσι­τάλ πιά­νου του Γιώρ­γου Κων­στα­ντί­νου, Παρου­σί­α­ση Σχο­λής Χορού ΕΛΣ.

Το έρη­μο κλου­βί, Κεί­με­νο Βαγ­γε­λιώ Καρα­κα­τσά­νη – Ζωγρα­φιές Εύα Μελά

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο