Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τέσσερις συλλήψεις για τη δολοφονία του Άλκη — Δέκα εντάλματα

Δέκα εντάλ­μα­τα σύλ­λη­ψης εξέ­δω­σε σήμε­ρα, Σάβ­βα­το, η Αστυ­νο­μία, για την υπό­θε­ση της δολο­φο­νί­ας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Σύμ­φω­να με την ΕΛ.ΑΣ., έχουν εντο­πι­στεί και συλ­λη­φθεί τέσ­σε­ρις εκ των εμπλε­κο­μέ­νων. Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι για την υπό­θε­ση είχε ήδη συλ­λη­φθή ένας 23χρονος.

Η ανα­κοί­νω­ση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Ανα­κοι­νώ­νε­ται ότι, στο πλαί­σιο συνε­χι­ζό­με­νων ερευ­νών για υπό­θε­ση που αφο­ρά στην ανθρω­πο­κτο­νία 19χρονου ημε­δα­πού, που έλα­βε χώρα την 01-02-2022, στην περιο­χή Χαρι­λά­ου, εκδό­θη­καν σήμε­ρα δέκα (10) Εντάλ­μα­τα σύλ­λη­ψης. Εντο­πί­στη­καν και συνε­λή­φθη­σαν ήδη τέσ­σε­ρις (4) εκ των εμπλε­κο­μέ­νων. Οι έρευ­νες συνε­χί­ζο­νται. Για οποια­δή­πο­τε άλλη εξέ­λι­ξη, θα ακο­λου­θή­σει νεό­τε­ρη ενημέρωση».

Σοκαριστική μαρτυρία για τη δολοφονία του Άλκη

Συγκλο­νί­ζει στο μετα­ξύ η νέα μαρ­τυ­ρία γυναί­κας για τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση στον Άλκη στη Χαρι­λά­ου. Με δάκρυα στα μάτια και σε κατά­στα­ση σοκ, η γυναί­κα περιέ­γρα­ψε τις τελευ­ταί­ες στιγ­μές του 19χρονου νέου και τι συνέ­βη αμέ­σως μετά, δηλώ­νο­ντας ότι οι φρι­κτές αυτές ανα­μνή­σεις δε θα ξεχα­στούν ποτέ.

«Έγι­νε σε κλά­σμα­τα δευ­τε­ρο­λέ­πτου… Δεν προ­λά­βα­με να κάνου­με τίπο­τα. Το ότι ειδο­ποι­ή­θη­κε η αστυ­νο­μία όταν άρχι­σε η φασα­ρία, αυτό το πλη­ρο­φο­ρη­θή­κα­με. Αυτό που άκου­σα και το είπα κατ’ επα­νά­λη­ψιν, ειλι­κρι­νά δεν μπο­ρώ να το πω… “Φτά­νει, μη με χτυ­πά­τε άλλο… Φτά­νει…” Και μετά τον κου­βα­λή­σα­νε από εκεί, τον φέρα­νε εδώ και πάει ένας κύριος και του λέει “άνοι­ξε τα μάτια σου, μίλη­σε μου” αλλά ήταν αναί­σθη­τος, 100, Ζητά­δες, ασθε­νο­φό­ρα (σ.σ είχαν έρθει), αλλά ήδη ο Άλκης, δυστυ­χώς, τον είχαν αποτελειώσει…»

«Ήταν πάνω από 10 άτο­μα. Ήταν βασι­κά δύο αυτο­κί­νη­τα, και όταν ‘εξε­τέ­λε­σαν την απο­στο­λή τους’ ακού­γε­ται από ‘κει μια φωνή και λέει “εντά­ξει τους απο­τε­λειώ­σα­τε;” Στα­μά­τη­σε και φύγα­νε… Αυτό δεν θα το ξεχά­σω, αυτή τη φωνή στα αυτιά μου…», συνέ­χι­σε τη σοκα­ρι­στι­κή διή­γη­σή της η γυναίκα.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο