Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τίποτα δεν χάθηκε για τον ΠΑΟΚ

Την ευκαι­ρία να πάρει ένα ισχυ­ρό προ­βά­δι­σμα πρό­κρι­σης έχα­σε ο ΠΑΟΚ το βρά­δυ της Τρί­της (22/09) στο Κράσ­νο­νταρ της Ρωσί­ας, καθώς ηττή­θη­κε από την ομώ­νυ­μη ομά­δα με 2–1, ενώ έχο­ντας προη­γη­θεί με 0–1 είχε την δυνα­τό­τη­τα να πάρει θετι­κό αποτέλεσμα.

Η απώ­λεια του πέναλ­τι από τον Δημή­τρη Πέλ­κα αλλά και το δοκά­ρι του Ομάρ Ελ Καντου­ρί στο 68′ ήταν εξαι­ρε­τι­κές ευκαι­ρί­ες για την ομά­δα της Θεσ­σα­λο­νί­κης ώστε να φύγει αήτ­τη­τη από το γήπε­δο, χωρίς τελι­κά να τα καταφέρει.

O ΠΑΟΚ ξεκί­νη­σε τον αγώ­να έχο­ντας την μεγά­λη ευκαι­ρία να πάρει προ­βά­δι­σμα από πολύ νωρίς. Ηταν μόλις το 5′ όταν η ελλη­νι­κή ομά­δα κέρ­δι­σε πέναλ­τι σε χέρι του Κάϊο μετά το σουτ του Σβαμπ. Το πέναλ­τι υπο­δεί­χθη­κε με την χρή­ση του VAR δύο λεπτά αργό­τε­ρα, αλλά ο αρχη­γός του ΠΑΟΚ Δημή­τρης Πέλ­κας έκα­νε κακή εκτέ­λε­ση και έδω­σε την ευκαι­ρία στον Σοφό­νοβ να απο­κρού­σει εύκο­λα την μπά­λα δια­τη­ρώ­ντας ανέ­πα­φη την εστία του.

Στο 14′ η Κράσ­νο­νταρ «έδει­ξε τα δόντια της». Ο Πετρόφ μπή­κε στην περιο­χή του ΠΑΟΚ και σού­τα­ρε από δια­γώ­νια θέση αλλά δεν ευστό­χη­σε. Στο 21′ Κλά­ε­σον και Μπεργκ συνερ­γά­στη­καν αλλά ο Ζίβ­κο­βιτς απο­μά­κρυ­νε τον κίνδυνο.

Στο 33′ ο Πέλ­κας έδω­σε “απά­ντη­ση” στο χαμέ­νο δικό του πέναλ­τι. Με μια έξυ­πνη κίνη­ση μέσα στην αντί­πα­λη περιο­χή, από υπο­δειγ­μα­τι­κή παράλ­λη­λη πάσα του Α. Ζίφ­κο­βιτς πλά­σα­ρε στην ρωσι­κή εστία και άνοι­ξε το σκορ βάζο­ντας τον ΠΑΟΚ σε θέση οδη­γού (0–1).

Η Κράσ­νο­νταρ ανέ­βα­σε ρυθ­μούς και στο 39′ από δυνα­τό μαρ­κά­ρι­σμα του Γιαν­νού­λη πάνω στον Καμπε­λά, κέρ­δι­σε πέναλ­τι που εκτέ­λε­σε επι­τυ­χώς ο Κλά­ε­σον για να ισο­φα­ρί­σει (1–1).

Στην επα­νά­λη­ψη η ρωσι­κή ομά­δα ξεκί­νη­σε επι­θε­τι­κά και στο 48΄ πλη­σί­α­σε απει­λη­τι­κά την εστία του Σέρ­βου γκολ­κί­περ που όμως έγκαι­ρα έπε­σε στην κατεύ­θυν­ση της μπά­λας κι έδιω­ξε τον κίν­δυ­νο. Ο Ζίβ­κο­βιτς γκολ­κί­περ έκα­νε στο 64′ ακό­μα μια πολύ καλή επέμ­βα­ση σε πολύ επι­κίν­δυ­νο σουτ του Βάντερσον.

Ο «Δικέ­φα­λος» δεν ολι­γώ­ρη­σε και με έξυ­πνη τακτι­κή δημιούρ­γη­σε επι­θέ­σεις και στο 68′ έφτα­σε σε τερά­στια ευκαι­ρία αλλά το πλα­σέ του Ελ Καντου­ρί σημά­δε­ψε το αρι­στε­ρό δοκά­ρι της ρωσι­κής εστί­ας και στη συνέ­χεια δεν μπό­ρε­σε ούτε ο Πέλ­κας να την προ­ω­θή­σει στα δίχτυα.

Και η ψυχρο­λου­σία ήρθε για τον ΠΑΟΚ άμε­σα. Στο 70΄ ο Καμπε­λά διπλα­σί­α­σε τα γκολ της ομά­δας του με κοντι­νό πλα­σέ μετά από ενέρ­γεια του Πετρόφ και ψηλο­κρε­μα­στή ασίστ του Μπεργκ κι αφού η κάθε­τη επί­θε­ση της Κρασ­νο­ντάρ εξου­δε­τέ­ρω­σε την αμυ­ντι­κή λει­τουρ­γία του ΠΑΟΚ και τον τερ­μα­το­φύ­λα­κα του.

Στο 81΄ ο ΠΑΟΚ επι­χεί­ρη­σε να αντι­δρά­σει αλλά η κεφα­λιά του προ­ω­θη­μέ­νου Μιχαη­λί­δη πέρα­σε άουτ. Ετσι η λήξη του αγώ­να βρή­κε την Κρασ­νο­ντάρ νική­τρια με 2–1 και με το προ­βά­δι­σμα ένα­ντι της ρεβάνς που θα γίνει στις 30 Σεπτεμ­βρί­ου στην επί­σης άδεια Τούμπα.

Διαι­τη­τής: Κλε­μάν Τουρ­πέν (Γάλ­λος)
Κίτρι­νες: Κάϊο, Κλά­ε­σον, Ολσον, Μπεργκ — Κρέ­σπο, Σβαμπ, Ινγκα­σον, Αμπελ Φερέιρα

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ (Μου­ράντ Μου­σά­εφ): Σαφό­νοβ, Ραμί­ρες, Σορό­κιν, Κάιο, Πετρόφ, Καμπε­λά (81΄ Ούτ­κιν), Βιλέ­να, Όλα­σον, Μπεργκ, Κλά­ε­σον, Βάντερ­σον (86′ Σουλεϊμάνοφ).

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέι­ρα): Ζ. Ζίβ­κο­βιτς, Κρέ­σπο, Ίνγκα­σον, Βαρέ­λα, Μιχαη­λί­δης, Γιαν­νού­λης, Α. Ζίβ­κο­βιτς, Ελ Καντου­ρί, Σβαμπ, Πέλ­κας (79′ Μπί­σε­σβαρ), Τζό­λης (84′ Σφιντέρσκι).

Πηγή: ΑΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο