Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ταχύτερες προμήθειες και νέα όπλα ζητά ο Ζελένσκι με τις ουκρανικές δυνάμεις να είναι σε πολύ δύσκολη θέση στα ανατολικά

Η Ουκρα­νία αντι­με­τω­πί­ζει μια “πολύ σκλη­ρή” κατά­στα­ση στην ανα­το­λι­κή περι­φέ­ρεια του Ντο­νέ­τσκ και χρειά­ζε­ται να έχει ταχύ­τε­ρα προ­μή­θειες όπλων και νέους τύπους όπλων για να αντέ­ξει τις ρωσι­κές επι­θέ­σεις, δήλω­σε σήμε­ρα ο πρό­ε­δρος της Ουκρα­νί­ας Βολο­ντί­μιρ Ζελένσκι.

“Η κατά­στα­ση είναι πολύ σκλη­ρή. Μπαχ­μούτ, Βού­λε­νταρ και άλλοι τομείς στην περι­φέ­ρεια του Ντο­νέ­τσκ — υπάρ­χουν συνε­χείς ρωσι­κές επι­θέ­σεις”, είπε ο Ζελέν­σκι στη νυχτε­ρι­νή του βιντε­ο­σκο­πη­μέ­νη ομιλία.

“Η Ρωσία θέλει να συνε­χι­στεί ο πόλε­μος και να εξα­ντλή­σει τις δυνά­μεις μας. Πρέ­πει λοι­πόν να κάνου­με τον χρό­νο όπλο μας. Πρέ­πει να επι­τα­χύ­νου­με τα γεγο­νό­τα, να επι­τα­χύ­νου­με τις προ­μή­θειες και να ανοί­ξου­με νέες επι­λο­γές όπλων για την Ουκρανία”.

Ο Ζελένσκι επικρίνει τις προσπάθειες να επιτραπεί στη Ρωσία να επιστρέψει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο πρό­ε­δρος της Ουκρα­νί­ας δήλω­σε επί­σης ότι το να επι­τρα­πεί στη Ρωσία να δια­γω­νι­στεί στους Ολυ­μπια­κούς Αγώ­νες του Παρι­σιού το 2024 ισο­δυ­να­μεί με ένδει­ξη ότι “η τρο­μο­κρα­τία είναι κατά κάποιο τρό­πο αποδεκτή”.

“Οι προ­σπά­θειες της Διε­θνούς Ολυ­μπια­κής Επι­τρο­πής να επα­να­φέ­ρει τους Ρώσους αθλη­τές στους Ολυ­μπια­κούς Αγώ­νες είναι προ­σπά­θειες για να πει σε όλο τον κόσμο ότι η τρο­μο­κρα­τία είναι κατά κάποιο τρό­πο απο­δε­κτή”, δήλω­σε ο Ζελένσκι.

Ο Ουκρα­νός πρό­ε­δρος τόνι­σε επί­σης ότι δεν πρέ­πει να επι­τρα­πεί στη Ρωσία να “χρη­σι­μο­ποι­ή­σει (τους Αγώ­νες) ή οποιο­δή­πο­τε άλλο αθλη­τι­κό γεγο­νός ως προ­πα­γάν­δα για την επι­θε­τι­κό­τη­τά της ή τον κρα­τι­κό σοβι­νι­σμό της”.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο