Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ταϊλάνδη: Απεγκλωβίστηκαν τέσσερα παιδιά από το πλημμυρισμένο σπήλαιο (BINTEO-FVTO)

Τέσ­σε­ρα παι­διά απε­γκλω­βί­στη­καν με ασφά­λεια από το πλημ­μυ­ρι­σμέ­νο σπή­λαιο της Ταϊλάνδης–πολύ νωρί­τε­ρα μάλι­στα από το προ­βλε­πό­με­νο– έχουν ήδη μετα­φερ­θεί σε νοσο­κο­μείο της γει­το­νι­κής πόλης Τσιάνγκ Ράι, σύμ­φω­να με τον επι­κε­φα­λής της επι­χεί­ρη­σης διάσωσης.

thailand52

Ο ίδιος είπε ότι το πρώ­το παι­δί βγή­κε από το σπή­λαιο στις 17:40 τοπι­κή ώρα και πρό­σθε­σε ότι οι δια­σώ­στες χρειά­ζο­νται ”περί­που 10 ώρες” για να προ­ε­τοι­μα­στούν για την επό­με­νη φάση της επι­χεί­ρη­σης και ότι σε αυτήν συμ­με­τέ­χουν 90 δύτες–50 ξένοι και 40 Ταϊλανδοί.

thailand52

Οι δια­σώ­στες απο­φά­σι­σαν να προ­χω­ρή­σουν σήμε­ρα στην επι­κίν­δυ­νη αυτή απο­στο­λή από φόβο για τυχόν άνο­δο της στάθ­μης των υδάτων.

Ο απε­σταλ­μέ­νος του BBC στην περιο­χή, ο Νταν Τζόν­σον, μετέ­δω­σε ότι οι για­τροί εξέ­τα­σαν το Σάβ­βα­το τα παι­διά και κατέ­λη­ξαν σε μια λίστα με σει­ρά προ­τε­ραιό­τη­τας απο­φα­σί­ζο­ντας να βγά­λουν έξω πρώ­τα τα πιο αδύναμα.


Δεκα­τρείς ιατρι­κές ομά­δες βρί­σκο­νταν έξω από το σπή­λαιο, η καθε­μία εξο­πλι­σμέ­νη με το δικό της ελι­κό­πτε­ρο και ασθε­νο­φό­ρο, ένα για καθέ­να από τα 12 παι­διά και τον προ­πο­νη­τή τους.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο