Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ταϊλάνδη: Αφαντος ο στρατιώτης που σκότωσε 20 ανθρώπους — Δεν βρέθηκαν ούτε οι όμηροι

Οι ειδι­κές δυνά­μεις ερεύ­νη­σαν και τους τέσ­σε­ρις ορό­φους του κεντρι­κού κτι­ρί­ου του εμπο­ρι­κού κέντρου Terminal 21 και δεν βρή­καν ούτε τον ένο­πλο που σκό­τω­σε 20 ανθρώ­πους νωρί­τε­ρα σήμε­ρα, ούτε τους ομή­ρους που κρα­τού­σε, σύμ­φω­να με τον αγγλό­φω­νο ιστό­το­πο της εφη­με­ρί­δας Khaosot.

Το συγκρό­τη­μα του εμπο­ρι­κού κέντρου απο­τε­λεί­ται από πολ­λά κτί­ρια, μετα­ξύ των οποί­ων και ένα πολυώ­ρο­φο γκαράζ.

Ο 32χρονος υπα­ξιω­μα­τι­κός Τζα­κρα­πάντ Τόμα σκόρ­πι­σε τον θάνα­το στην πόλη Νακόν Ρατσα­σί­μα (γνω­στή και με την ονο­μα­σία Κοράτ) πυρο­βο­λώ­ντας μέσα σε μια στρα­τιω­τι­κή βάση, σε έναν βου­δι­στι­κό ναό και στο εμπο­ρι­κό κέντρο όπου οι αρχές πιστεύ­ουν ότι κρα­τά ομή­ρους. Του­λά­χι­στον 20 άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν και 31 τραυ­μα­τί­στη­καν. Το υπουρ­γείο Υγεί­ας ανέ­φε­ρε ότι περί­που 10 από τους τραυ­μα­τί­ες νοση­λεύ­ο­νται σε σοβα­ρή κατάσταση.

Ο Τόμα ξεκί­νη­σε τη σφα­γή αργά το από­γευ­μα, από μια στρα­τιω­τι­κή βάση, όπου σκό­τω­σε τρεις ανθρώ­πους. Αρχι­κά άνοι­ξε πυρ στο σπί­τι ενός ανώ­τε­ρου αξιω­μα­τι­κού και μετά μέσα στον στρα­τώ­να. “Έκλε­ψε ένα στρα­τιω­τι­κό όχη­μα και πήγε στο κέντρο της πόλης”, είπε ο αντι­συ­νταγ­μα­τάρ­χης Μον­γκόλ Κου­πτα­σί­ρι. Εκεί, μπή­κε στο εμπο­ρι­κό κέντρο και άρχι­σε να πυρο­βο­λεί αδια­κρί­τως τους πελά­τες, με όπλα που είχε κλέ­ψει από το οπλο­στά­σιο της βάσης.

«Δεν γνω­ρί­ζου­με για­τί το έκα­νε. Φαί­νε­ται ότι τρε­λά­θη­κε», είπε ο εκπρό­σω­πος του υπουρ­γεί­ου Άμυ­νας ανα­φε­ρό­με­νος στον δρά­στη, τον Τζα­κρα­πάντ Τόμα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο