Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ταϊλάνδη: Ξεκίνησε η τρίτη φάση της επιχείρησης για τον απεγκλωβισμό των 4 παιδιών και του προπονητή

Η τρί­τη φάση της επι­χεί­ρη­σης διά­σω­σης στον λαβύ­ριν­θο μισο­πλημ­μυ­ρι­σμέ­νων σπη­λαί­ων στη βόρεια Ταϊ­λάν­δη, με σκο­πό να βγουν τα τέσ­σε­ρα ενα­πο­μεί­να­ντα αγό­ρια και ο προ­πο­νη­τής της ομά­δας ποδο­σφαί­ρου τους, άρχι­σε νωρί­τε­ρα σήμε­ρα, γνω­στο­ποί­η­σε ο επι­κε­φα­λής της απο­στο­λής διάσωσης.

Ο Ναρον­γκ­σάκ Οσο­τα­να­κόρν διευ­κρί­νι­σε κατά τη διάρ­κεια ενη­μέ­ρω­σης των δημο­σιο­γρά­φων ότι η νέα φάση της επι­χεί­ρη­σης, που η απο­στο­λή ελπί­ζει πως θα είναι και η τελευ­ταία, άρχι­σε περί τις 10:08 τοπι­κή ώρα (στις 06:08 ώρα Ελλάδας).

«Και οι πέντε θα βγουν ταυ­τό­χρο­να σήμε­ρα», πρό­σθε­σε, εν μέσω επευ­φη­μιών και κραυ­γών χαράς από τους δημο­σιο­γρά­φους και μέλη της απο­στο­λής διάσωσης.

Συνο­λι­κά 19 μέλη της απο­στο­λής διά­σω­σης, στην οποία συμ­με­τέ­χουν μέλη των Ειδι­κών Δυνά­με­ων του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού της Ταϊ­λάν­δης αλλά και ξένοι ειδι­κοί, έχουν μπει στον δαί­δα­λο των πλημ­μυ­ρι­σμέ­νων σπηλαίων.

Η επι­χεί­ρη­ση είχε πλέ­ον ακό­μα πιο επεί­γου­σα φύση, καθώς μετε­ω­ρο­λό­γοι προ­έ­βλε­παν βρο­χο­πτώ­σεις στην περιο­χή όπου βρί­σκο­νται παγι­δευ­μέ­να τα ενα­πο­μεί­να­ντα παι­διά κι ο προ­πο­νη­τής της ομά­δας τους.

«Ελπί­ζου­με ότι σήμε­ρα θα τελειώ­σου­με γρη­γο­ρό­τε­ρα από ό,τι τις προη­γού­με­νες φορές ή ότι θα τα κατα­φέ­ρου­με στον ίδιο χρό­νο», ανέ­φε­ρε ο επι­κε­φα­λής της αποστολής.

Στο μετα­ξύ, τα οκτώ παι­διά που βγή­καν πρώ­τα από τη σπη­λιά είναι καλά στην υγεία τους, τόσο από σωμα­τι­κή όσο και από ψυχο­λο­γι­κή άπο­ψη, δήλω­σε ο Τζε­σά­ντα Τσο­κε­νταμ­ρον­γκ­σούκ, στέ­λε­χος του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας. Ένα δεύ­τε­ρο στέ­λε­χος του υπουρ­γεί­ου, ωστό­σο, τόνι­σε πως οι εξε­τά­σεις αίμα­τος στις οποί­ες υπο­βλή­θη­καν έδει­ξαν πως όλα έχουν συμ­πτώ­μα­τα μόλυν­σης, υπο­βάλ­λο­νται σε εξε­τά­σεις και θα επι­τρα­πεί μεν στους γονείς τους να τα επι­σκε­φθούν, αλλά όχι αμέσως.

Σύμ­φω­να με το δεύ­τε­ρο στέ­λε­χος του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας, «όλα τα παι­διά» θα μεί­νουν στο νοσο­κο­μείο για παρα­κο­λού­θη­ση προ­λη­πτι­κά, μία εβδομάδα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο