Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα «ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΑ» διώκουν 13χρονο που συμπαραστάθηκε στους γονείς του!

Ενα ακό­μα «αγρο­το­δι­κείο» βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη, καθώς για τις 24/9/2020 ανα­βλή­θη­κε η δίκη αγρο­τών στις Σέρ­ρες που διώ­κο­νται με την κατη­γο­ρία της παρα­κώ­λυ­σης συγκοι­νω­νιών για τη συμ­με­το­χή τους στα μπλό­κα στον Προ­μα­χώ­να και τον Λευκώνα.

Την περα­σμέ­νη Πέμ­πτη, μάλι­στα, στα δικα­στή­ρια των Σερ­ρών απο­κα­λύ­φθη­κε ότι ανά­με­σα στους διω­κό­με­νους βρί­σκε­ται και ένας 13χρονος που τόλ­μη­σε να συμπα­ρα­στα­θεί στους αγρό­τες — γονείς του (!), με την παρου­σία του στην κινη­το­ποί­η­ση που έγι­νε στις 11/2/2019 στη δια­σταύ­ρω­ση του Λευκώνα…

kkelogo99

Με ανα­κοί­νω­σή της η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Σερ­ρών του ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει την ποι­νι­κο­ποί­η­ση των αγώ­νων των αγρο­τών που σέρ­νο­νται μαζί με τα παι­διά τους στα δικα­στή­ρια ως «κοι­νοί εγκληματίες».

«Καταγ­γέλ­λου­με τον αυταρ­χι­σμό και την τρο­μο­κρά­τη­ση των αγρο­τών που συμ­με­τεί­χαν στις περ­σι­νές αγρο­τι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις για να σκύ­ψουν το κεφά­λι και να δεχτούν τις πολι­τι­κές της ΚΑΠ της ΕΕ και των αντί­στοι­χων ελλη­νι­κών κυβερ­νή­σε­ων», ανα­φέ­ρει μετα­ξύ άλλων η ανα­κοί­νω­ση, προ­σθέ­το­ντας ότι πλέ­ον «τα δικα­στή­ρια παίρ­νουν το ρόλο του παι­δο­νό­μου για να καθυ­πο­τα­χτούν και ανή­λι­κα παι­διά που αγω­νί­ζο­νται και διεκ­δι­κούν μαζί με τους γονείς τους καλύ­τε­ρες συν­θή­κες δια­βί­ω­σης των οικο­γε­νειών τους».

Και κατα­λή­γει: «Η τρο­μο­κρα­τία δεν θα περά­σει. Δεν πρό­κει­ται να στα­μα­τή­σουν οι αγώ­νες από κανέ­να “αγρο­το­δι­κείο”, καμιά τρο­μο­κρα­τία, καμιά κατα­δι­κα­στι­κή από­φα­ση. Τώρα πρέ­πει το αγρο­τι­κό κίνη­μα πολύ πιο ισχυ­ρό, ενω­μέ­νο, μαχη­τι­κό και απο­τε­λε­σμα­τι­κό σε κοι­νή δρά­ση με τους εργα­ζό­με­νους και τα άλλα λαϊ­κά στρώ­μα­τα να αγω­νι­στούν για τα δίκαια αιτή­μα­τα των αγρο­τών και την ικα­νο­ποί­η­ση των σύγ­χρο­νων ανα­γκών τους».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο