Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα είπε «έξω από τα δόντια» ο Μίλτος Τέντογλου: Η πολιτεία ήταν εναντίον μας

«Ολα για εμάς φέτος ήταν πολύ δύσκο­λα. Ολα ήταν ενα­ντί­ον μας. Η πολι­τεία ήταν ενα­ντί­ον μας, τα στά­δια, όλοι, άπα­ντες ήταν απέ­να­ντί μας. Ακό­μα και τώρα δεν έχου­με κανέ­ναν δίπλα μας κι έτσι έχου­με συνη­θί­σει, για αυτό κι εγώ έχω μάθει να μην τους υπο­λο­γί­ζω. Μόνοι μας είμα­στε και κάνου­με ό,τι μπο­ρού­με, μόνο έτσι μπο­ρείς να πας μπρο­στά τη δεδο­μέ­νη στιγ­μή, για­τί λυπά­μαι που το λέω, αλλά αυτή τη στιγ­μή η Ελλά­δα δεν λειτουργεί».

Ο Μίλ­τος Τεντό­γλου επέ­στρε­ψε στην Ελλά­δα μαζί με την υπό­λοι­πη ελλη­νι­κή απο­στο­λή που έλα­βε μέρος στο Ευρω­παϊ­κό Κλει­στού Στί­βου της Πολω­νί­ας, στις απο­σκευ­ές του το μετάλ­λιο αλλά και την πίκρα για τη μη στή­ρι­ξη στην προ­σπά­θειά των αθλητών.

Ο πρω­τα­θλη­τής Ευρώ­πης στο μήκος μίλη­σε στα ΜΜΕ «έξω από τα δόντια», στέλ­νο­ντας ένα ηχη­ρό μήνυ­μα προς την πολι­τεία. Παράλ­λη­λα, στά­θη­κε και στο χρυ­σό μετάλ­λιο: «Κάθε μετάλ­λιο είναι σπου­δαίο, μονα­δι­κό, μονα­δι­κός αγώ­νας κι εμπει­ρία. Κάθε μετάλ­λιο που παίρ­νω θέλω να λέω στον εαυ­τό μου πως δεν σημαί­νει τίπο­τε και με την ίδια θέλη­ση να πάω για το επό­με­νο. Τα όριά μου θεω­ρώ πως είναι αρκε­τά ψηλά και πως ακό­μα δεν τα έχω φτά­σει, δεν τα έχω καν πλη­σιά­σει. Ελπί­ζω να είμαι υγι­ής κι αυτό να το απο­δεί­ξω και να φέρω όσα μπο­ρώ. Επό­με­νός μου στό­χος είναι οι Ολυ­μπια­κοί Αγώ­νες και θέλω να είμαι εκεί όσο το δυνα­τόν καλύ­τε­ρα γίνε­ται. Εκεί είναι όπως κανέ­νας άλλος αγώ­νας, εκεί πρέ­πει να είσαι πραγ­μα­τι­κά πολύ προετοιμασμένος».

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο