Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα είπε όλα ο Αλέξης Γεωργούλης…

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ κλπ μοιάζουν σε όλα παρά την αγχώδη προσπάθεια να δείχνουν διαφορετικοί. Μετά τις συγκλίσεις τους στην αντιλαϊκή πολιτική – την οποία προσπαθούν να κρύψουν – που τσάκισε το λαό έρχονται το τελευταίο διάστημα κοινές πρακτικές και κοινές επιλογές υποψηφίων.

Μόνο το τελευταίο τρίμηνο έχουμε: τις «μεταγραφές» βουλευτών και στελεχών (Από την Παπακώστα μέχρι τον Αμυρά). Τα ατέλειωτα σούρτα φέρτα σε δημοτικούς και περιφερειακούς συνδυασμούς.  Σε μια σειρά πόλεων ο ΣΥΡΙΖΑ τα βρίσκει με μεγάλη άνεση τόσο με το ΠΑΣΟΚ όσο και με τη ΝΔ. Ήρθε και ο Αλέξης Γεωργούλης, το γκλαμουράτο πρόσωπο που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ για το ευρψηφοδέλτιο του, να πει αυτό που από την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ κάνουν μεγάλη προσπάθεια να κρύψουν, το πόσο μοιάζουν με τη ΝΔ.

Είπε ο Αλέξης Γεωργούλης ότι μέχρι να καταλήξει στην απόφασή του είχε κάνει συζητήσεις και με τη Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο, επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι όπως εξήγησε, βρήκε τις θέσεις του κόμματος και τις προσπάθειες που καταβάλει ως κυβέρνηση για τον πολιτισμό, πιο κοντά στις δικές του θέσεις: «Ουσιαστικά συζήτησα και με τις δύο παρατάξεις, εννοώ και με τη Ν.Δ. και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε μια μεγάλη περίοδος συζητήσεων, από τη στιγμή που ασχολήθηκα με τα κοινά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Λάρισα, υπήρξαν επαφές και συζητήσεις. Δεν ήταν επίσημες προτάσεις. Μέσα στις κουβέντες, “κούμπωσε” και μου είπαν θέλουμε να συνεργαστείς μαζί μας. Εγινε από δύο κόμματα αλλά θα μπορούσα να σκεφτώ και τρίτο και τέταρτο».

Όσο και να προσπαθούν πίσω από τη σκανδαλολογία, τον Πολάκη και τις πλασματικές διαχωριστικές γραμμές  να κρύψουν  τη στρατηγική τους ταύτιση, για να μοιάζουν τάχα διαφορετικοί, έρχεται η ίδια η πραγματικότητα να τους ξεμπροστιάσει.